Πολιτική

Πόρτα από τους Καραμανλικούς στον Χατζημαρκάκη! – Δεν είναι στα ψηφοδέλτια!

Ναυάγησε τελικά η συνεργασια του Γιώργου Χατζημαρκάκη με τη ΝΔ. Ο πρώην Ευρωβουλευτής όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της γαλαζιας παράταξης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συμφώνα με πληροφορίες του newsit το παρασκήνιο υπήρξε έντονο για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στπ εσωτερικό της ΝΔ. Απο πλευράς του πρωην Πρωθυπουργου Κωστα Καραμανλη δεν επιβεβαιώνεται οτι υπήρξε δυσαρέσκεια για την επιλογή Χατζημαρκάκη καθώς όπως ανέφεραν στενοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργου “ο Καραμανλης δεν ασχολείται με τον Χατζημαρκακη”.

Γνώστες του γερμανικού πολιτικού συστήματος πάντως ανεφεραν στο newsit “δεν είναι δυνατό η ΝΔ να συμπεριλαμβάνει στις λίστες της εναν πολιτικό που αποπέμφθηκε απο το γερμανικό πολιτικό συστημα για λογοκλοπή του διδακτορικού του τίτλου. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται σήμερα στη ΝΔ είναι ενα λάθος μήνυμα που στέλνει η ΝΔ προς τη Γερμανία”.

Παράλληλα η ίδια πηγή αναφέρει οτι για τον ίδιο λόγο πριν λιγο καιρό η κ. Μέρκελ αναγκάστηκε να αποπέμψει την υπουργό Παιδείας – και πιο στενή συνεργάτη της στο υπουργικό Συμβουλίο της γερμανικής κυβερνησης- και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Τέλος, αντιδράσεις υπήρξαν και για δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Χατζημαρκακης το 2010 ως ευρωβουλευτής των Φιλευθερων της Γερμανίας και ξεσπάθωνε κατα της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΟ ΝΔ: Η απάντηση Μητσοτακη για εκλογές, η ρελάνς με τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές και το «τσάμικο» – Όλο το παρασκήνιο
Με στόχο η «γαλάζια» παράταξη να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και όχι «μίζερης εσωστρέφειας», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές σε ειλικρινή διάλογο, θέτοντας όμως σαφή όρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνταγματική Αναθεώρηση: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις προτάσεις Μητσοτάκη – «Καμία συναίνεση»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αλλαγή ατζέντας και θεσμική «νομιμοποίηση» πολιτικών που ήδη έχει εφαρμόσει ή παραβιάσει
Ολομέλεια της Βουλής