Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόρτα από τους θεσμούς σε Κατρούγκαλο για το “πάγωμα” των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ταμεία

Πόρτα από τους θεσμούς σε Κατρούγκαλο για το “πάγωμα” των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ταμεία

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 5 ημέρες από τις δηλώσεις – εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ και οι θεσμοί έριξαν κανονική πόρτα στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από το Χίλτον όπου είχε συνάντηση με το κουαρτέτο για το ασφαλιστικό είπε ότι “οι θεσμοί επιφυλάχτηκαν” να απαντήσουν στη συγκεκριμένη πρόταση “μέχρι να δουν συγκεκριμένα νούμερα” και πως αυτά “θα σταλούν τις επόμενες μέρες”.

Ίδια ήταν η αντίδραση και για το δεύτερο αίτημα που αφορά στην ίδρυση επαγγελματικών ταμείων για τους κλάδους των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών κλπ με στόχο την κάλυψη των παροχών του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Είπε ακόμα ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε κατανοητό ότι το ζήτημα του “παγώματος” των οφειλών προς τα ταμεία συνδέεται με το “ακατάσχετο” και με το όλο θέμα “της αναδιάρθρωσης των χρεών”.

Κύκλοι της κυβέρνησης δήλωσαν στο newsit.gr ότι κατ’αρχήν το μέτρο αντιμετωπίζεται θετικά από τους θεσμούς και ελπίζουν ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη αλλά ζήτησαν περισσότερα στοιχεία.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών ο κ. Κατρούγκαλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αποκλείεται πάντως ακόμα και αν η απάντηση του κουαρτέτου είναι αρνητική τότε να υπάρξει μονομερής ενέργεια από την κυβέρνηση ειδικά για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε