Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Πως «διαβάζουν» στην κυβέρνηση τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκτιμήσεις Μητσοτάκη για την παραίτηση Τσίπρα

Πως «διαβάζουν» στην κυβέρνηση τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκτιμήσεις Μητσοτάκη για την παραίτηση Τσίπρα

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε και στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς η είδηση της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική «συντριβή» του κόμματος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε την παραίτηση Τσίπρα από τους στενούς του συνεργάτες στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την απόφαση της παραίτησης τους «μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, σε εθνικές εκλογές».

«Επιβεβαιώνεται η θέση της ΝΔ ότι αντιπολίτευση είναι ο εαυτός της» δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της Πειραιώς, παραπέμποντας στην εκτίμηση που είχε εκφράσει επανειλημμένα ο Κ. Μητσοτάκης ότι «η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για καιρό».

Μητσοτάκης: Κλείνει ένας κύκλος

«Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια, και στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου» εκτίμησε ο Πρωθυπουργός.

«Τα κόμματα, πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει, πρώτα και πάνω από όλα, να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει. Του το εύχομαι ειλικρινά» πρόσθεσε.

Για τη ΝΔ, όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα. Ριζικές αλλαγές στο κόμμα της Κουμουνδούρου, που τις απέφυγε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, κομματικές διεργασίες και απόφαση από τη βάση για την επαναβεβαίωση ή όχι της εμπιστοσύνης της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, παραίτηση και εκ νέου υποψηφιότητα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Το σενάριο πάντως για παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος και τη δρομολόγηση διαδικασιών για την αντικατάσταση του, λίγοι ήταν αυτοί που το θεωρούσαν πιθανό.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πριν από τις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου, πως παρά τις χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε το δικαίωμα να «υπονομεύσει» την πορεία του κόμματος, δια της παραιτήσεως του, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές.

«Είναι εσωκομματικό τους θέμα»

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα, στο αν ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί με τακτικισμό και θα προχωρήσει μελλοντικά στην ίδρυση ενός νέου, δικού του κόμματος, όπως επίσης και για την κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ αποφεύγει να πάρει την οποιαδήποτε θέση.

«Είναι εσωκομματικά τους θέμα και δεν μας αφορά» δηλώνουν στην Πειραιώς, σημειώνοντας το μείζον είναι να υπάρχει μια εποικοδομητική και χρήσιμη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις