Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ θα αποδομήσει τα όσα λέει ο Ερντογάν

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ θα αποδομήσει τα όσα λέει ο Ερντογάν

Απευθυνόμενος στο διεθνές ακροατήριο του ΟΗΕ στις 22:30 απόψε ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθέτει όχι μόνο την κλιμάκωση της ακραίας επιθετικότητας της Τουρκίας αλλά και τα πρωτοφανή ψεύδη Ερντογάν κατά της χώρας μας.

Λίγες ώρες πριν ανέβει στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ερντογάν «ξαναχτύπησε» για να ακολουθήσει ένα νέο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των δύο πλευρών.

Το κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα με αστήρικτες κατηγορίες είναι απαράδεκτο και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών μη ανεκτή θα διαμηνύσει εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης και θα καλέσει την Άγκυρα στο δρόμο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

“Υπάρχει τρόπος να λυθούν οι διαφορές μεταξύ κυρίαρχων κρατών και αυτό είναι το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και ο διάλογος. Συνεχώς ενθαρρύνουμε την Τουρκία να καθίσει μαζί μας και να συζητήσουμε με πολιτισμένο τρόπο” τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας χθες βράδυ στο CNN.

Ο Πρωθυπουργός θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι αναθεωρητικές βλέψεις Ερντογάν για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, και θα αναδείξει ότι πλέον η Τουρκία δεν δείχνει… να είναι χώρα της Δυτικής Συμμαχίας. Άγνωστο παραμένει ακόμη αν θα ταυτίσει ευθέως τον Ερντογάν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή αν έστω θα υπονοήσει ότι και οι δύο έχουν αναθεωρητική στρατηγική.

«Απογοητευμένος από τα fake news Ερντογάν»

Την οργή Μητσοτάκη προκάλεσαν οι εκ νέου ψευδείς κατηγορίες και τα fake news που επιστράτευσε ο Ερντογάν για να επιτεθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

“Αυτός είναι ένας εντελώς παράλογος ισχυρισμός. H Ελλάδα έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα” δήλωσε στην ίδια συνέντευξη, δίνοντας το στίγμα της σημερινής του τοποθέτησης στον ΟΗΕ.

“Το να κατηγορεί κάποιος την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – και αυτή η κατηγορία προέρχεται στην πραγματικότητα από μια χώρα που έχει ιστορικό εργαλειοποίησης μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς – είναι εντελώς παράλογο” τόνισε.

“Κάθε φορά που υπάρχει άνθρωπος σε ανάγκη στην θάλασσα το λιμενικό μας βγαίνει μπροστά και τον σώζει. Είμαι απογοητευμένος από αυτόν τον συνεχή πόλεμο των fake news… Είμαι ο πρώτος που είπε ότι η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. Αλλά αυτός δεν είναι τρόπος να λύνεις τις διεθνείς σου υποθέσεις» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζει την προπαγάνδα ο Ερντογάν

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, πιστός στην τουρκική προπαγάνδα των fake news επέμεινε στο ευφάνταστο αφήγημα του για τον ρόλο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

“Θελήσαμε να δώσουμε ένα μάθημα ανθρωπιάς στον κόσμο, δείχνοντας τη φωτογραφία με τα άψυχα σώματα αυτών των παιδιών και πιστεύω ότι διδάξαμε και αυτό το μάθημα ανθρωπιάς” δήλωσε, αναφερόμενος στο “σόου” του στον ΟΗΕ με τα ψευδή ντοκουμέντα που παρουσίασε.

Απάντηση σημείο προς σημείο από τον Πρωθυπουργό

Απάντηση αναμένεται να δώσει και στο προκλητικό αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση των κατεχόμενων από τη Διεθνή κοινότητα, ενώ στις αιχμές του για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας ο Πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη κοινότητα διευρύνεται και ευημερεί, σε αντίθεση με την ελληνική στην Κωνσταντινούπολη.

«Χαστούκι» στον Τούρκο Πρόεδρο από την Ευρώπη

“Χαστούκι” στον Ερντογάν για στις αστήρικτες αιτιάσεις του για το θέμα αυτό, έδωσε χτες και η Ευρώπη.

Μέλος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από την έδρα του Οργανισμού, αποδόμησε τις αιτιάσεις του Τούρκου Προέδρου και εγκάλεσε την Τουρκία για τη δική της στάση απέναντι στην ελληνική μειονότητα και όχι μόνο…

“Η Ε.Ε. εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τις παλαιότερες πολιτικές διακρίσεων που εφάρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η ελληνική μειονότητα να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς την Τουρκία να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες και των νομικών προσώπων των μειονοτήτων” ήταν η αυστηρή απάντηση της Ε.Ε..

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις