Πολιτική

Πως θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Όλα έτοιμα είναι για τον αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Βουλής, της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι νέοι και παλαιοί βουλευτές χαρούμενοι θα προσέλθουν από νωρίς το πρωί στην Βουλή για την ορκωμοσία, συνοδευόμενοι όπως είθισται από συζύγους, παιδιά και συγγενείς, οι οποίοι θα τους καμαρώσουν από τα κατάμεστα θεωρία σε αυτή την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας περιόδου.

Το κουδούνι της Ολομέλειας θα ηχήσει στις 11 ακριβώς για την εναρκτήρια συνεδρίαση. Στην έδρα του Προέδρου της Βουλής θα καθίσει και θα προεδρεύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος στη τάξη Αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής. Έτσι, αφού δεν εκλέχθηκε ο Τάσος Κουράκης που ήταν Α’ Αντιπρόεδρος της απελθούσας Βουλής, θα προεδρεύσει ο πρώην Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος θα επικουρηθεί στο έργο τους από τέσσερις Γραμματείς, που τα καθήκοντα αυτά ασκούνται από τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές , ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων θα καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος με την έναρξη της συνεδρίασης θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ο κατάλογος αυτός θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

Αμέσως μετά ο προεδρεύων, θα ζητήσει από τον Γραμματέα να εξέλθει από την Ολομέλεια και να συνοδεύσει στην αίθουσα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τα μέλη της ΔΙ Συνόδου όπου θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα δώσουν όσοι βουλευτές θελήσουν πολιτικό όρκο, ενώ αντίστοιχα στο Κοράνι μπορεί να ζητήσουν να ορκιστούν όσοι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα το επιθυμούν.

Μετά την τελετή αγιασμού και ορκωμοσίας στην Ολομέλεια, οι «300» πριν αποχωρήσουν θα περάσουν από το 51 γραφείο του ισογείου, όπου είναι το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών για να υπογράψουν και τα σχετικά έγγραφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυγερινός: Η Καρυστιανού χρηματοδοτεί το κόμμα, δεν έχουμε χορηγούς και εταιρείες για branding και rebranding
Αιχμές για το παλαιό πολιτικό σύστημα και τον Αλέξη Τσίπρα από τον εκπρόσωπο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», που απορρίπτει τα περί ρωσικής επιρροής και κρατά αποστάσεις από σενάρια συνεργασιών
Θανάσης Αυγερινός
Διαμαρτυρία της Αθήνας στα Τίρανα για τα επεισόδια στη Σβέρνιτσα - «Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά από τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας»
Οι αλβανικές Αρχές βάζουν στο επίκεντρο τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την αλλαγή του καθεστώτος στο σημείο ώστε από προστατευόμενη περιοχή να μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Στιγμιότυπο από τα σοβαρά επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
Γεωργιάδης για την viral φωτογραφία με Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου: «Έφτασαν να κάνουν διαρροή από το ΠΑΣΟΚ ότι αυτό δεν ήταν το τραπέζι μου»
«Ο κ. Ανδρουλάκης που δεν έχει κάνει ακόμη διαρροή για την πρόταση Χάρη Δούκα να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ υπέρ του Αλέξη Τσίπρα έκανε διαρροή μην τυχόν και πιστέψει κάποιος ότι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι μαζί μου»
Φωτογραφία X: Άδωνις Γεωργιάδης 7
Το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» με νέα εσωκομματική δίνη μετά την απώλεια της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις
Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναστάτωση μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο της ίδρυσης δύο νέων κομμάτων, αυτών του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 5