Πολιτική

Πως θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Όλα έτοιμα είναι για τον αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Βουλής, της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι νέοι και παλαιοί βουλευτές χαρούμενοι θα προσέλθουν από νωρίς το πρωί στην Βουλή για την ορκωμοσία, συνοδευόμενοι όπως είθισται από συζύγους, παιδιά και συγγενείς, οι οποίοι θα τους καμαρώσουν από τα κατάμεστα θεωρία σε αυτή την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας περιόδου.

Το κουδούνι της Ολομέλειας θα ηχήσει στις 11 ακριβώς για την εναρκτήρια συνεδρίαση. Στην έδρα του Προέδρου της Βουλής θα καθίσει και θα προεδρεύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος στη τάξη Αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής. Έτσι, αφού δεν εκλέχθηκε ο Τάσος Κουράκης που ήταν Α’ Αντιπρόεδρος της απελθούσας Βουλής, θα προεδρεύσει ο πρώην Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος θα επικουρηθεί στο έργο τους από τέσσερις Γραμματείς, που τα καθήκοντα αυτά ασκούνται από τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές , ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων θα καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος με την έναρξη της συνεδρίασης θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ο κατάλογος αυτός θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

Αμέσως μετά ο προεδρεύων, θα ζητήσει από τον Γραμματέα να εξέλθει από την Ολομέλεια και να συνοδεύσει στην αίθουσα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τα μέλη της ΔΙ Συνόδου όπου θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα δώσουν όσοι βουλευτές θελήσουν πολιτικό όρκο, ενώ αντίστοιχα στο Κοράνι μπορεί να ζητήσουν να ορκιστούν όσοι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα το επιθυμούν.

Μετά την τελετή αγιασμού και ορκωμοσίας στην Ολομέλεια, οι «300» πριν αποχωρήσουν θα περάσουν από το 51 γραφείο του ισογείου, όπου είναι το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών για να υπογράψουν και τα σχετικά έγγραφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 10
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
119
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51