Πολιτική

Πως θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Όλα έτοιμα είναι για τον αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Βουλής, της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι νέοι και παλαιοί βουλευτές χαρούμενοι θα προσέλθουν από νωρίς το πρωί στην Βουλή για την ορκωμοσία, συνοδευόμενοι όπως είθισται από συζύγους, παιδιά και συγγενείς, οι οποίοι θα τους καμαρώσουν από τα κατάμεστα θεωρία σε αυτή την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας περιόδου.

Το κουδούνι της Ολομέλειας θα ηχήσει στις 11 ακριβώς για την εναρκτήρια συνεδρίαση. Στην έδρα του Προέδρου της Βουλής θα καθίσει και θα προεδρεύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προεδρεύει ο πρώτος στη τάξη Αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει επανεκλεγεί και είναι μέλος της νέας Βουλής. Έτσι, αφού δεν εκλέχθηκε ο Τάσος Κουράκης που ήταν Α’ Αντιπρόεδρος της απελθούσας Βουλής, θα προεδρεύσει ο πρώην Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος θα επικουρηθεί στο έργο τους από τέσσερις Γραμματείς, που τα καθήκοντα αυτά ασκούνται από τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές , ανάλογα με την δύναμη των κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων θα καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος με την έναρξη της συνεδρίασης θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ο κατάλογος αυτός θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

Αμέσως μετά ο προεδρεύων, θα ζητήσει από τον Γραμματέα να εξέλθει από την Ολομέλεια και να συνοδεύσει στην αίθουσα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τα μέλη της ΔΙ Συνόδου όπου θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα δώσουν όσοι βουλευτές θελήσουν πολιτικό όρκο, ενώ αντίστοιχα στο Κοράνι μπορεί να ζητήσουν να ορκιστούν όσοι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα το επιθυμούν.

Μετά την τελετή αγιασμού και ορκωμοσίας στην Ολομέλεια, οι «300» πριν αποχωρήσουν θα περάσουν από το 51 γραφείο του ισογείου, όπου είναι το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών για να υπογράψουν και τα σχετικά έγγραφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 128
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου