Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πως «χώρεσαν» στον προϋπολογισμό η Αθηναϊκή Τριλογία, το καφενείο του Γαβέττα και ο Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας παρέδωσε την Παρασκευή (19.11.2021) στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον προϋπολογισμό του 2022.

Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει… μπει σε usb, κι αυτό σε μια κασετίνα, που όπως παρατήρησε ο Κώστας Τασούλας είχε πάνω της ένα κτίριο με πολύ μεγάλη ιστορία.

Παραλαμβάνοντας την κασετίνα με τον προϋπολογισμό, ο Κώστας Τασούλας σχολίασε την απεικόνιση σε αυτή του κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το κτίριο αυτό, με το περίεργο καστανό χρώμα στην πρόσοψή του, απέναντι από την αθηναϊκή τριλογία (σ.σ. Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία Αθηνών, με την περίφημη πόρτα που φέρει στοιχεία αρτ ντεκό με παραστάδες, είναι ένα σπουδαίο κτήριο που κτίστηκε την περίοδο του μεσοπολέμου από τον Εμμανουήλ Λαζαρίδη από την Κωνσταντινούπολη  και θεωρείται στοιχείο του αθηναϊκού εκσυγχρονισμού.

Ένα κτίριο όπου παλαιότερα στη θέση του υπήρχε το περίφημο καφενείο του Γαβέττα, που θεωρείται ένα είδος μικρής Βουλής. Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο Εμμανουήλ Λαζαρίδης ήταν ο αρχιτέκτονας  που έφτιαξε το Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στα του προϋπολογισμού, τώρα, εισάγεται την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για επεξεργασία για τέσσερις συνεδριάσεις και η συζήτησή του στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την 18η Δεκεμβρίου το βράδυ με την ψήφισή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις