Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποτάμι για Γεροβασίλη: Να τη διώξει ο Τσίπρας!

Ποτάμι για Γεροβασίλη: Να τη διώξει ο Τσίπρας!

Μετά τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι ζητά την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη με αφορμή το πόθεν έσχες της και το γεγονός πως ήταν μέτοχος σε εταιρία ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής. Το Ποτάμι κατηγορεί την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για αντισυνταγματική συμπεριφορά και καλεί τον πρωθυπουργό να την απομακρύνει.

Στη ανακοίνωσή του, το Ποτάμι καλεί την Όλγα Γεροβασίλη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής και τονίζει πως αν δεν το κάνει, θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να την απομακρύνει από την κυβέρνηση.

Όλη η ανακοίνωση του Ποταμιού

Tο Σύνταγμα στο άρθρο 57 είναι απολύτως σαφές: Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα.

Επίσης, το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια ότι οι Βουλευτές οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. «Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή», είναι η σαφής συνταγματική διάταξη.

Η κυρία Γεροβασίλη παραβίασε όλες αυτές τις συνταγματικές διατάξεις και πρέπει έστω και τώρα – που η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε την αντισυνταγματική της συμπεριφορά – να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν δεν το πράξει οφείλει ο πρωθυπουργός να την αποπέμψει και παράλληλα να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις μαρτυρούν, για άλλη μια φορά, τον πλημμελή έλεγχο του Πόθεν Έσχες αφού η παραβίαση του συντάγματος δεν διαπιστώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά από δημοσιογράφους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε