Πολιτική

Ποτάμι: Του Φίλη τα καμώματα…

Την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τις αρμοδιότητες των Συμβουλίων Ιδρύματος των πανεπιστημίων με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου επικρίνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, χρησιμοποιοώντας σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας που σε προγραμματικές δηλώσεις ανακοινώνεται ΠΝΠ. Προς τι αυτή η πρεμούρα; Αυτός είναι ο «εκτεταμένος, συντεταγμένος, εθνικός διάλογος» που ευαγγελίζεται ο Υπουργός για την Παιδεία;” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι, εξαπολύοντας επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

“Της νύχτας τα καμώματα… Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε την περικοπή των αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος (ΣΙ) των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα η ΠΝΠ θα ορίζει ότι τα Συμβούλια Ιδρύματος δεν θα αξιολογούν τις υποψηφιότητες για τις πρυτανικές εκλογές καταλήγοντας στις τρεις που θα διεκδικούσαν την ψήφο του εκλογικού σώματος, όπως ορίζει ο νόμος 4009/2011.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας που σε προγραμματικές δηλώσεις ανακοινώνεται ΠΝΠ. Προς τι αυτή η πρεμούρα; Δε θα μπορούσε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να ακολουθήσει την καθιερωμένη νομοθετική διαδικασία; Αυτός είναι ο «εκτεταμένος, συντεταγμένος, εθνικός διάλογος» που ευαγγελίζεται ο Υπουργός για την Παιδεία; Ένα νέο «αποφασίζομεν και διατάζομεν»;

Ο κ. Υπουργός επικαλέστηκε ότι τάχα τα ΣΙ αυτοαακυρώθηκαν επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τρεις εκλογές πρυτάνεων. Ξέχασε να πει ότι η ακύρωση ήταν για τελείως τυπικούς λόγους και τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών επαναβεβαίωσαν πανηγυρικά τα πρώτα αποτελέσματα. Είπε επίσης ότι λειτουργούν «αντιδημοκρατικά» και ότι ο μόνος ρόλος τους είναι η επιλογή, ο αποκλεισμός όπως είπε, υποψηφίων πρυτάνεων ξεχνώντας ότι τα ΣΙ στελεχώνονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς και πως η νομιμοποίηση των ΣΙ έχει εκφραστεί και αποδειχθεί από τη μεγάλη προσέλευση των μελών ΔΕΠ στις αντίστοιχες εκλογές ανάδειξής τους αλλά και στις επακόλουθες πρυτανικές εκλογές που έγιναν υπό την εποπτεία τους.

Η δικαιολογία του επείγοντος λόγω των επικείμενων πρυτανικών εκλογών σε κάποια πανεπιστήμια δεν ευσταθεί, γιατί έως τώρα με τον τρόπο αυτό έχουν γίνει οι πρυτανικές εκλογές και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή. Αν κάποιους ενοχλούν τα ΣΙ το θέμα λύνεται με διάλογο και προτάσεις κι όχι με ΠΝΠ που ήταν τόσο «κατάπτυστες» για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά έχουν γίνει ψωμοτύρι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δάσκαλε που δίδασκες και όταν ήρθες στην εξουσία τα ξέχασες όλα… “

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι