Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποτάμι υπό διάλυση – Αποχωρούν Ψαριανός και Αμυράς

Ποτάμι υπό διάλυση – Αποχωρούν Ψαριανός και Αμυράς

Με μια πολύ σκληρή ανάρτηση ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς ασκούν δριμεία κριτική στο Ποτάμι, που όπως όλα δείχνουν θα εγκαταλείψουν πολύ σύντομα…

Οι δύο βουλευτές προεξοφλούν ότι το Ποτάμι θα διαλυθεί και ουσιαστικά αναγγέλλουν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Ήταν θέμα χρόνου. Εδώ και αρκετό καιρό ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς διαχώριζαν τη θέση τους από την επίσημη γραμμή του κόμματος, ασκώντας κριτική, ενίοτε σε πολύ υψηλούς τόνους στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως φαίνεται η απόφαση που πήρε το Ποτάμι για ψήφο κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους δύο βουλευτές που είχαν δηλώσει ότι το κόμμα θα έπρεπε να την καταψηφίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ποτάμι αριθμεί μετά τη διαγραφή Δανέλλη πέντε βουλευτές, το ελάχιστο δηλαδή για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με την επικείμενη αποχώρηση Ψαριανού και Αμυρά κι αν αυτοί δεν παραδώσουν την έδρα τους το Ποτάμι θα έχει μόνο τρεις βουλευτές (Θεοδωράκη, Μαυρωτά και Λυκούδη).

Αμυράς και Ψαριανός είχαν πολλάκις προτείνει κατά το παρελθόν τη συνεργασία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία.

«Στάση απαράδεκτη από το Ποτάμι»

Στην ανάρτηση στο Facebook του Γρηγόρη Ψαριανού που υπογράφει και ο Γιώργος Αμυράς αναφέρεται:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η “προοδευτική” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τύπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ παλι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς»

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Ψαριανός

"Με αυτο το πολιτικο μαγειρειο που εχει στηθει απο τα Τσιπροτεχνεια με διαφορα Ρεταλια, Επιχειρηματιες, Υπηρεσιες και…

Gepostet von Grigoris Psarianos am Samstag, 19. Januar 2019

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις