Πολιτική

Πότε θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης μετά την πρόσκληση Μπάιντεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πρόσκληση με σημασία απηύθυνε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαρτίου. 

Η πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ έγινε δεκτή φυσικά και σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το ταξίδι στην Ουάσινγκτον θα γίνει αμέσως μόλις το επιτρέψει η πανδημία. 

Click4More Μπάιντεν: Ο Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσινγκτον – Η υπόσχεση στους ομογενείς και η «αποκάλυψη» για το τηλεφώνημα

Για την ίδια την επικοινωνία εκτιμάται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ο Μπάιντεν σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσει πρώτα με την Ελλάδα και όχι με την Τουρκία, ενώ συνηθίζεται το αντίθετο. 

Γενικότερα στην κυβέρνηση εμφανίζονται ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι το διήμερο πήγε πολύ καλά και η προβολή της Ελλάδας ήταν μεγάλη στο εξωτερικό. Και τονίζουν μάλιστα ότι ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την αιφνιδιαστική παραίτηση Φάμελλου: «Ούτε καν είχα κάποια πληροφόρηση» λέει ο Ξανθόπουλος, για «πολιτική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής» κάνει λόγο ο Μελίδης
Οι πρώτες αντιδράσεις στενών συνεργατών του πρώην προέδρου δείχνουν βαρύ κλίμα, καταστατικά ερωτήματα και αναζήτηση νέας ισορροπίας στην Κουμουνδούρου
Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Παππάς μπλοκάρουν κάθε σκέψη αναβολής της ΚΕ μετά την παραίτηση Φάμελλου – «Απαραίτητη η συνεδρίαση», «Οι ώρες είναι κρίσιμες»
«Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» - Νέα «μάχη» στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα του κόμματος
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για την ΕΛΑΣ: «Δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»
Ο πρώην πλέον πρόεδρος δηλώνει ότι συνεχίζει ως βουλευτής και μέλος του κόμματος, ενώ στρέφεται και κατά στελεχών, κατηγορώντας τα ότι «ναρκοθέτησαν» την απόφαση για συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα, με στόχο, όπως αναφέρει, την «εκλογική περιχαράκωση» και την αμφισβήτησή του
Σωκράτης Φάμελλος
61