Πολιτική

Πότε θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης μετά την πρόσκληση Μπάιντεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πρόσκληση με σημασία απηύθυνε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαρτίου. 

Η πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ έγινε δεκτή φυσικά και σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το ταξίδι στην Ουάσινγκτον θα γίνει αμέσως μόλις το επιτρέψει η πανδημία. 

Click4More Μπάιντεν: Ο Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσινγκτον – Η υπόσχεση στους ομογενείς και η «αποκάλυψη» για το τηλεφώνημα

Για την ίδια την επικοινωνία εκτιμάται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ο Μπάιντεν σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσει πρώτα με την Ελλάδα και όχι με την Τουρκία, ενώ συνηθίζεται το αντίθετο. 

Γενικότερα στην κυβέρνηση εμφανίζονται ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι το διήμερο πήγε πολύ καλά και η προβολή της Ελλάδας ήταν μεγάλη στο εξωτερικό. Και τονίζουν μάλιστα ότι ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 92
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης