Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Προανακριτική Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος δίνει εξηγήσεις – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Προανακριτική Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος δίνει εξηγήσεις – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Μάχη γραμμών… στην προανακριτική για τη Novartis για την συνέχιση των εργασιών της επιτροπής. Στην προανακριτική κλήθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τράκας και Γιάννα Παπαδάκου.

Με την έναρξη της σημερινής (σ.σ. 04.06.2020) διαδικασίας στην προανακριτική για τη Novartis έθεσε θέμα ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η επιτροπή δεν μπορεί να εξετάζει και να διερευνά ως υπόπτους “μη πολιτικά πρόσωπα” σχετικά με τους Ιωάννη Φιλιπάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.

Κάτι που φέρεται να ανέφερε στην επιτροπή και ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Ενώπιον της προανακριτικής έχουν κληθεί οι κ.κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τράκας και Γιάννα Παπαδάκου προκειμένου να ενημερωθούν επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, να προβάλλουν αντιρρήσεις και να ζητήσουν εξέταση μαρτύρων.

Παπαγγελόπουλος: Θέλει κλήτευση Σαμαρά

Πρώτος, το κατώφλι της προανακριτικής πέρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Δημήτρη Τσοβόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να τους δοθεί ένας μήνας προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί του συνόλου της δικογραφίας, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει πολλές βασικές καταθέσεις. Το δεύτερο που ζήτησαν ήταν να υπάρξει εξειδίκευση των κατηγοριών, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να θεωρείται ηθικός αυτουργός χωρίς να προσδιορίζεται ο φυσικός και τρίτον πρότειναν λίστα μαρτύρων που θα πρέπει να εξεταστούν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο συνήγορος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας ανάφερε πως η πλευρά του επιμένει στην κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού Σαμαρά και μάλιστα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο λέγοντας πως ούτε στα πλημμελήματα δεν παραλείπεται να κληθεί ο μηνυτής.

Επίσης ανάφερε πως “ζητάμε ένα μήνα προθεσμία για να ενημερωθούμε επί των καταθέσεων αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε…”.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι έτοιμος είναι να κληθεί για να καταθέσει λέγοντας: “Εγώ εδώ θα είμαι μπάστακας. Θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους… από αυτά που θα βγάλω εγώ… Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει… με την δική μου περίπτωση αυτό που επιδιώκουν είναι ότι πάνε να ξεπλύνουν τη Novartis και τη Λαγκάρντ…  Ακόμα δεν έχω πει ούτε το 1/10 από όσα έχω να τους καταλογίσω… Εγώ είμαι εδώ, θα έρθω και παραπέμπω στην ταινία Ελ Σιντ… Αυτοί πάνε με βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα – σταγόνα με καθαρό νεράκι… Ο Όρμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο δημοκρατικών διαδικασιών μπροστά σε αυτά που έχουν κάνει …”.

Αυτή την ώρα (σ.σ. 20:00 το βράδυ – 04.06.2020) υποβάλλουν τις ενστάσεις του οι κ.κ. Ιωάννης Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τράκας που έχουν κοινό συνήγορο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να κληθούν, εάν επιθυμούν, ως μάρτυρες και όχι ως υπόπτους, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά ναρκοθετείται η διαδικασία. Δήλωσαν ότι επιθυμούν να αναδείξουν ότι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός και ζητούν και αυτοί να κληθεί σε κατάθεση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις