Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Στο «κάδρο» και ο Τσίπρας, εκτιμούν στη ΝΔ

τροπολογία

Διαστάσεις χιονοστιβάδας αποκτούν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τις πιέσεις που φέρεται ν’ ασκούσε σε δικαστικούς λειτουργούς.

Η συμπληρωματική κατάθεση του εισαγγελέα Αγγελή στον Άρειο Πάγο, με την οποία υποστηρίζει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου πριν από τις εκλογές για την υπόθεση Novartis, όχι μόνο δημιουργεί ερωτηματικά για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλ’ επιπλέον βάζει στο κάδρο ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος – όπως λένε στη ΝΔ – θα πρέπει τουλάχιστον ν’ απαντήσει δημοσίως εάν γνώριζε ή όχι τη δράση του υπουργού του.

Επιπλέον, δηλώνουν ότι δικαιώνεται από τις εξελίξεις η άποψή τους για την ύπαρξη ενός οργανωμένου παραδικαστικού κυκλώματος στην καρδιά του κράτους. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελής λέει στη συμπληρωματική κατάθεσή του ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» γνώριζε και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και σήμερα διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα.

Click4more: “Μετωπική” κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση Αγγελή

«Άραγε, ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τις παράνομες δραστηριότητες του πρώην υπουργού του; Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεργούσε από μόνος του, χωρίς να ενημερώνει κανέναν και χωρίς να παίρνει εντολές από κανέναν;», διερωτώνται χαρακτηριστικά «γαλάζια» στελέχη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο είναι παραπάνω από ορατό, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του η μετατροπή της Βουλής σε δικαστήριο. Τουναντίον, οι αλλεπάλληλες καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών ως μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής πιθανότατα στοιχειοθετούν την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως λένε μέλη της επιτροπής που ανήκουν στη «γαλάζια» πλειοψηφία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις