Πολιτική

Προανακριτική για τον Νίκο Παππά με 187 ψήφους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκαν 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. «Υπέρ» ψήφισαν 187 βουλευτές, 85 «κατά» και 16 «παρών» Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα και τις δηλώσεις των κομμάτων, η ψηφοφορία έδειξε ότι 2 βουλευτές βρέθηκαν εκτός της γραμμής του «ναι» των κοινοβουλευτικών τους ομάδων (ΝΔ. ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης) που ο ένας ψήφισε «άκυρο» και ο άλλος «παρών» καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ αριθμεί 15 βουλευτές και τα «παρών» ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στην κάλπη ήταν 16, δηλαδή  ένα περισσότερο.

Click4more: ΝΔ για Τσίπρα: «Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια όταν μιλάει για πολιτικές διώξεις»

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση είχαν ταχθεί “υπέρ” της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την πρόταση ενώ το ΚΚΕ ότι θα ταχθεί με το “παρών» . Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης είχε αναγγείλει την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία όσο και από τις εργασίες της Επιτροπής .

Σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του: 1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και 2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε και αποφασίσθηκε η προανακριτική επιτροπή να έχει 19 μέλη ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και δόθηκε προθεσμία δύο μηνών στην Επιτροπή για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την κατάθεση του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη για το επίδομα θέρμανσης: «Πενιχρές εξαγγελίες» και «επικοινωνιακή αριθμητική»
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας ανεβάζουν τους τόνους μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ - Από την ακρίβεια και τα καύσιμα έως το επίδομα ανεργίας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
Δημοσκοπήσεις MRB και Marc: Από 11,6 έως 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Βουτιά» για Καρυστιανού, τι καταγράφεται για ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Αρνητικό το ισοζύγιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη - Το 53,7% θεωρεί ότι τα μέτρα της ΔΕΘ είναι λιγότερα από όσα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
15
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ellinikon Sports Park: «Το Ελληνικό παίρνει ήδη νέα μορφή» – Το μήνυμα για τις μεγάλες αναπλάσεις σε Τατόι και ΔΕΘ
«Δεν δημιουργείται μια περίκλειστη πόλη για λίγους, αλλά ένας φιλόξενος προορισμός για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός – «Η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο στις οθόνες»
Μητσοτάκης, Ελληνικό