Πολιτική

Προανακριτική: Γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα κατέθεσε μάρτυρας

Με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να μετατίθεται για μετά το Πάσχα, ενώπιον της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά βρέθηκε σήμερα (22.04.2021) ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία, Χρήστος Νικολάου.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνώρισε τον Νίκο Παππά σε γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα του 2016. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ήταν ο μοναδικός πολιτικός ανάμεσα στους σχεδόν 50 καλεσμένους και, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, φαινόταν να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Νικολάου αν ο Καλογρίτσας είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Νίκο Παππά και ο μάρτυρας του απάντησε πως δεν χρειαζόταν να του απαντήσει, αφού είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό στο σπίτι του επιχειρηματία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική ανέφεραν ότι η γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα στην οποία αναφέρθηκε ο μάρτυρας ήταν τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή στην ονομαστική γιορτή του επιχειρηματία, μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία είχαν δώσει το παρών 200 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δει κι άλλα πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.  

proanakritiki pappas

Ο Χρήστος Νικολάου φέρεται να έχει επαναλάβει και όσα είχε πει σε ένορκη κατάθεσή του, ότι ήταν παρών σε συνάντηση που έγινε στις 4 Ιουλίου του 2017, ανάμεσα στον Σάμερ Χούρι, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα όπου συζητήθηκε η επιστροφή του ποσού των 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στον Χούρι. Σε εκείνη τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας φέρεται, επίσης, να έδωσε στοιχεία για την εικονικότητα της σύμβασης που είχαν κάνει η εταιρία CCC των Χούρι με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Έκανε λόγο μάλιστα για πρωτοφανή σύμβαση και υποστήριξε ότι αν η συμφωνία ήταν τεχνική, ο ίδιος θα το γνώριζε αφού ήταν ο αρμόδιος πολιτικός μηχανικός για τα έργα εξωτερικού της Τοξότης Α.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19