Πολιτική

Προανακριτική: Γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα κατέθεσε μάρτυρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να μετατίθεται για μετά το Πάσχα, ενώπιον της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά βρέθηκε σήμερα (22.04.2021) ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία, Χρήστος Νικολάου.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνώρισε τον Νίκο Παππά σε γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα του 2016. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ήταν ο μοναδικός πολιτικός ανάμεσα στους σχεδόν 50 καλεσμένους και, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, φαινόταν να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Νικολάου αν ο Καλογρίτσας είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Νίκο Παππά και ο μάρτυρας του απάντησε πως δεν χρειαζόταν να του απαντήσει, αφού είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό στο σπίτι του επιχειρηματία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική ανέφεραν ότι η γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα στην οποία αναφέρθηκε ο μάρτυρας ήταν τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή στην ονομαστική γιορτή του επιχειρηματία, μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία είχαν δώσει το παρών 200 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δει κι άλλα πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.  

proanakritiki pappas

Ο Χρήστος Νικολάου φέρεται να έχει επαναλάβει και όσα είχε πει σε ένορκη κατάθεσή του, ότι ήταν παρών σε συνάντηση που έγινε στις 4 Ιουλίου του 2017, ανάμεσα στον Σάμερ Χούρι, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα όπου συζητήθηκε η επιστροφή του ποσού των 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στον Χούρι. Σε εκείνη τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας φέρεται, επίσης, να έδωσε στοιχεία για την εικονικότητα της σύμβασης που είχαν κάνει η εταιρία CCC των Χούρι με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Έκανε λόγο μάλιστα για πρωτοφανή σύμβαση και υποστήριξε ότι αν η συμφωνία ήταν τεχνική, ο ίδιος θα το γνώριζε αφού ήταν ο αρμόδιος πολιτικός μηχανικός για τα έργα εξωτερικού της Τοξότης Α.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου