Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Προανακριτική: Νέες “βόμβες” Μιωνή για Παπαγγελόπουλο και Παππά

Προανακριτική: Νέες “βόμβες” Μιωνή για Παπαγγελόπουλο και Παππά
Intime

Υπόμνημα στην προανακριτική στο οποίο αντικρούει τα όσα ισχυρίζεται στο δικό του υπόμνημα ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης αλλά και ό,τι έχει αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα στην κατάθεσή του ο Νίκος Παππάς απέστειλε, νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή φέρεται να ισχυρίζεται πως η μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να καταβάλει 350.000 στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη προκειμένου να διευθετηθούν οι δικαστικές τους υποθέσεις.

Επίσης, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απαιτούσε μπροστά στον Νίκο Παππά να πληρώσει έξοδα του Γιάννη Φιλιππάκη κι όχι δικαστικά έξοδα, όπως τεχνηέντως αναφέρεται.

Φέρεται ακόμα ότι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στο υπόμνημά του να υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς γνώριζε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν αθώος αλλά εκμεταλλεύτηκε πολιτικά την υπόθεση και μάλιστα του είχε πει χαρακτηριστικά με νόημα “it’s just politics”, σημειώνοντας, όμως, ότι αυτό είναι το μόνο αυτό έχει να προσάψει στον Νίκο Παππά κι ότι δεν αποτελεί ο ίδιος το πρόβλημα.

Αναφορικά με τον συμβιβασμό που επιχειρήθηκε να γίνει μεταξύ αυτού και του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά φέρεται να υποστηρίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός και σύγκριση εκείνου του δικαστικού συμβιβασμού που επιχειρήθηκε το 2013 με εκείνον του 2016 και 2018, καθώς, τότε, ισχυρίζεται ότι υπήρξε ωμός εκβιασμός του.

Υποστηρίζει, δε, τον ισχυρισμό του αυτόν λέγοντας πως το 2013 δεν συνάντησε ποτέ από κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ούτε υπήρξε παρέμβασή του.

Προανακριτική: Κατάθεση Νίκου Παππά

Στο μεταξύ, οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο συνεχίζονται με το επόμενο μέρος της κατάθεσης του Νίκου Παππά, εστιάζοντας στην συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και όπως ισχυρίζεται του προτάθηκε η επίτευξη εξωδικαστικής συμφωνίας για την λήξη της διαμάχης και των επιθέσεων που δεχόταν από τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Ο Νίκος Παππάς – σύμφωνα με πληροφορίες – ερωτήθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη για το ποιος ήταν αυτός που ζήτησε εκ μέρους του Ισραήλ την συνάντηση στο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και φέρεται ο πρώην υπουργός να του ζήτησε να σταθείς σε αυτό που έχει καταθέσει ότι δηλαδή η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Ισραηλινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αντικρούουν τον ισχυρισμό του επιχειρηματία το 2013 πως δεν είχε συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενοι τα πρακτικά της προανακριτικής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν κατέθεσε στις 5/7/2013 και απαντούσε:

Σχέσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Σαμαράς)

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον κ. Σαμαρά τον γνωρίζετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Τον έχω συναντήσει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πού;

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Στο γραφείο του στη Συγγρού.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πότε;

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Πρέπει να ήταν τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, στις αρχές του χρόνου, πριν τις εκλογές. Δηλαδή, ήταν τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ιανουάριο ή Φεβρουάριο πριν τις εκλογές του 2012 εννοείτε;

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Ναι, πριν τις εκλογές του 2012.

……

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μιωνή, ποιος σας έφερε σε επαφή με τον κ. Σαμαρά;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Αυτό ρωτήστε το.

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Για να απαντήσω αυτό πρέπει να απαντήσω σε όλα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος σας έφερε σε επαφή με τον κ. Σαμαρά;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το άλλο. Αυτό είναι διαφορετικό. Βεβαίως να απαντήσετε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Απαντήστε, κύριε Μιωνή.

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Ο κ. Παπασταύρου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος ήταν ο σκοπός της επαφής;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και τελικά τι έγινε;

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Τι έγινε στην επίσκεψη με τον κ. Σαμαρά;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

ΜΑΡΤΥΣ (Σάμπυ Μιωνή): Είχαμε μία συνάντηση, στην οποία παρευρίσκονταν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μηταράκης, ο επιχειρηματίας με το δικηγόρο του κι εγώ.

…..

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Παππάς φέρετε να έχει καταθέσει ότι του προξενεί εντύπωση να λέει ο κ Μιωνή ότι δεν έχει συναντήσει το Σαμαρά. Τα ονόματα των Παπασταύρου, Μιωνή δεν φύτρωσαν ξαφνικά το 2015, η συνεργασία Σαμαρά – Παπασταύρου και η συνεργασία Παπασταύρου – Μιωνή ήταν γνωστές από το Οκτώβριο του 2012. Η λίστα Λαγκάρντ είναι μια υπόθεση που την θυμούνται όλοι. Το όνομα Παπασταύρου βγήκε στη δημοσιότητα από τα Παραπολιτικά και το ΒΗΜΑ με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις