Πολιτική

Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Με δύο διαρροές από το «μπλοκ» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του Νίκου Παππά σχετικά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνολική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της παραπομπής αλλά απλά επιθυμούσε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο διερεύνησης και ακρόαση περισσοτέρων μαρτύρων αριθμεί 180 βουλευτές.

Συνεπώς το άκυρο αλλά και μια αρνητική επί της παραπομπής πρόταση προέρχεται από αυτά τα δύο κόμματα. Καθώς οι 86 θετικές ψήφους είναι το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (86 είναι αλλά ο Νίκος Παππάς δεν μπορούσε να ψηφίσει) συν μία ακόμη.

Το ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική του τοποθετήθηκε με το «παρών». Η Ελληνική Λύση απείχε της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ το ΜέΡΑ 25 απείχε όπως και δεν μετείχε άλλωστε ούτε καν στις εργασίες της προανακριτικής.

Η πρώτη αντίδραση Παππά

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας.Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

 

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις δύο διαρροές 

 Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς σχετικά λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν κατηγορηματικός «μην ψάχνετε  στη ΝΔ για διαρροές. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ήταν συμπαγής».

Το ΚΙΝΑΛ από την δική του πλευρά προσπάθησε να αποσείσει τις διαρροές αυτές από τις τάξεις του σχολιάζοντας «να ψάξει η ΝΔ τις διαρροές στους Καραμανλικούς βουλευτές της»   

Από την μυστική ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης ψήφισαν με επιστολική ψήφο. ​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1