Πολιτική

Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Με δύο διαρροές από το «μπλοκ» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του Νίκου Παππά σχετικά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνολική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της παραπομπής αλλά απλά επιθυμούσε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο διερεύνησης και ακρόαση περισσοτέρων μαρτύρων αριθμεί 180 βουλευτές.

Συνεπώς το άκυρο αλλά και μια αρνητική επί της παραπομπής πρόταση προέρχεται από αυτά τα δύο κόμματα. Καθώς οι 86 θετικές ψήφους είναι το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (86 είναι αλλά ο Νίκος Παππάς δεν μπορούσε να ψηφίσει) συν μία ακόμη.

Το ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική του τοποθετήθηκε με το «παρών». Η Ελληνική Λύση απείχε της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ το ΜέΡΑ 25 απείχε όπως και δεν μετείχε άλλωστε ούτε καν στις εργασίες της προανακριτικής.

Η πρώτη αντίδραση Παππά

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας.Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

 

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις δύο διαρροές 

 Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς σχετικά λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν κατηγορηματικός «μην ψάχνετε  στη ΝΔ για διαρροές. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ήταν συμπαγής».

Το ΚΙΝΑΛ από την δική του πλευρά προσπάθησε να αποσείσει τις διαρροές αυτές από τις τάξεις του σχολιάζοντας «να ψάξει η ΝΔ τις διαρροές στους Καραμανλικούς βουλευτές της»   

Από την μυστική ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης ψήφισαν με επιστολική ψήφο. ​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
19
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5