Πολιτική

Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Με δύο διαρροές από το «μπλοκ» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του Νίκου Παππά σχετικά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνολική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της παραπομπής αλλά απλά επιθυμούσε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο διερεύνησης και ακρόαση περισσοτέρων μαρτύρων αριθμεί 180 βουλευτές.

Συνεπώς το άκυρο αλλά και μια αρνητική επί της παραπομπής πρόταση προέρχεται από αυτά τα δύο κόμματα. Καθώς οι 86 θετικές ψήφους είναι το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (86 είναι αλλά ο Νίκος Παππάς δεν μπορούσε να ψηφίσει) συν μία ακόμη.

Το ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική του τοποθετήθηκε με το «παρών». Η Ελληνική Λύση απείχε της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ το ΜέΡΑ 25 απείχε όπως και δεν μετείχε άλλωστε ούτε καν στις εργασίες της προανακριτικής.

Η πρώτη αντίδραση Παππά

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας.Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

 

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις δύο διαρροές 

 Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς σχετικά λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν κατηγορηματικός «μην ψάχνετε  στη ΝΔ για διαρροές. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ήταν συμπαγής».

Το ΚΙΝΑΛ από την δική του πλευρά προσπάθησε να αποσείσει τις διαρροές αυτές από τις τάξεις του σχολιάζοντας «να ψάξει η ΝΔ τις διαρροές στους Καραμανλικούς βουλευτές της»   

Από την μυστική ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης ψήφισαν με επιστολική ψήφο. ​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 30
Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για plan Β
«Οι μοναχικές πορείες δεν αποτελούν λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προσωπικές επιλογές δεν είναι αριστερή στάση» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
43
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
15
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δίνη συγκρούσεων λόγω Τσίπρα: Πεδίο μάχης η ΚΕ για τη «συντροφική» γραμμή Φάμελλου, με «μπαλωθιές» Πολάκη
Η εισήγηση για μη αντιπαραθετική στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, με τον βουλευτή Χανίων να προειδοποιεί ότι το κόμμα δεν μπορεί να «δανείζει στελέχη»
Σωκράτης Φάμελλος / Παύλος Πολάκης 14