Πολιτική

Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Με δύο διαρροές από το «μπλοκ» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του Νίκου Παππά σχετικά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνολική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της παραπομπής αλλά απλά επιθυμούσε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο διερεύνησης και ακρόαση περισσοτέρων μαρτύρων αριθμεί 180 βουλευτές.

Συνεπώς το άκυρο αλλά και μια αρνητική επί της παραπομπής πρόταση προέρχεται από αυτά τα δύο κόμματα. Καθώς οι 86 θετικές ψήφους είναι το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (86 είναι αλλά ο Νίκος Παππάς δεν μπορούσε να ψηφίσει) συν μία ακόμη.

Το ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική του τοποθετήθηκε με το «παρών». Η Ελληνική Λύση απείχε της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ το ΜέΡΑ 25 απείχε όπως και δεν μετείχε άλλωστε ούτε καν στις εργασίες της προανακριτικής.

Η πρώτη αντίδραση Παππά

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας.Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

 

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις δύο διαρροές 

 Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς σχετικά λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν κατηγορηματικός «μην ψάχνετε  στη ΝΔ για διαρροές. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ήταν συμπαγής».

Το ΚΙΝΑΛ από την δική του πλευρά προσπάθησε να αποσείσει τις διαρροές αυτές από τις τάξεις του σχολιάζοντας «να ψάξει η ΝΔ τις διαρροές στους Καραμανλικούς βουλευτές της»   

Από την μυστική ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης ψήφισαν με επιστολική ψήφο. ​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 65
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 13
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 19