Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Προεδρικό: Λάμψη στο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο της Κίνας!

Προεδρικό
Φωτογραφίες από: Intime

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως ήταν λογικό, τα φλας… πήραν φωτιά με τις κυρίες να βάζουν… τα δυνατά τους και να κλέβουν τις εντυπώσεις.
Παρούσες οι Μαρέβα Γκραμπόβσκι, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαρίνα Πατούλη, Ευγενία Μανωλίδου.
Το παρών δίνουν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας και σειρά υπουργών της κυβέρνησης.

Για μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η οποία εγκαινιάζεται με την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σικ Τζινπίνγκ, στην Αθήνα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι αναβαθμίζεται ουσιωδώς η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το 2006, με αφετηρία την επένδυση της Cosco, και αναφέρθηκε σε μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας, προκειμένου να διεκδικήσουν την ιστορική προοπτική που τους αναλογεί.

Click4more: Η Cosco από ψηλά, η εντυπωσιακή Μαρέβα, η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου και τα χαμόγελα

Στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό δίνουν το παρών τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε κι ένα… ένθερμο “πηγαδάκι” με τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Στο Προεδρικό και η Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η σύζυγος του υπουργού Ανάπτυξης, Ευγενία Μανωλίδου. Επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την σύζυγό του, Μαρίνα, ο Μάκης Βορίδης με την σύζυγό του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και πολλοί ακόμα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το Προεδρικό

Προεδρικό Προεδρικό

Προεδρικό

Προεδρικό   Προεδρικό Προεδρικό

Προεδρικό – Ελλάδα και Κίνα μαζί, το μήνυμα του Παυλόπουλου

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Πεκίνο τον περασμένο Μάιο, αφού ευχαρίστησε για τη μοναδική υποδοχή και φιλοξενία, τόνισε ότι βίωσε εκ του σύνεγγυς τις αλματώδεις προόδους της Κίνας, υπό τη στιβαρή και εμπνευσμένη ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του κινεζικού λαού. «Προόδους που οδηγούν στην ταχύτατη άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της και οι οποίες αναδεικνύουν την Κίνα σε παγκόσμιο οικονομικό παράγοντα και μοχλό ανάπτυξης επίσης σε παγκόσμια κλίμακα. Η νέα πρωτοβουλία της Κίνας, υπό τη δική σας καθοδήγηση, η οποία ανοίγει τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό.

Click4more: Αυτή είναι η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ! video

Επισήμανε, επίσης, ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πορευθούν μαζί με την Κίνα και σ’ αυτό το νέο δρόμο ανάπτυξης και δημιουργίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τούτο προκύπτει αβιάστως από το ότι ήδη συμμετέχουμε ενεργώς στις πρωτοβουλίες “Belt and Road” και “17+1”, η οποία αφορά την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και αποτελεί, πλέον, συμπληρωματική δράση της πρωτοβουλίας BRI. Με τον τρόπο, δε, αυτόν, η Ελλάδα αισθάνεται ικανοποίηση διότι το όραμα της ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης μεταξύ Δύσης και Ανατολής αρχίζει να γίνεται πράξη».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στο Προεδρικό ότι τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας θωρακίζουν οι στενές πολιτισμικές μας σχέσεις, οι οποίες έχουν ως θεμελιώδεις αντηρίδες τους πανάρχαιους πολιτισμούς μας. Τους πολιτισμούς εκείνους που συνυπάρχουν αρμονικά, επειδή έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και υπογράμμισε ότι «οι πραγματικοί πολιτισμοί δεν συγκρούονται, αλλά εκ καταγωγής είναι προορισμένοι να υπηρετούν τον άνθρωπο και την ειρήνη, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και γκρεμίζοντας τα τείχη των διαχωρισμών».

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις