Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω την ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου! Πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος

Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω την ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου! Πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος

Για προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστών του ΣτΕ μίλησε ο ίδιος ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου. Βγαίνοντας από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του ΣτΕ ο οποίος ματαίωσε πριν από λίγες ημέρες την διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες επικαλούμενος το κακό κλίμα που υπάρχει ήταν λάβρος εναντίον όλων. Κι αυτό μια ημέρα μετά τις παραιτήσεις δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την ένωσή τους με μια επιστολή εναντίον του κ. Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:

«Το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣΤΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους. Ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον. Προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου. Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας που επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην δικαιοσύνη και την βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Και συνέχισε: «Αυτή την στιγμή δεν είναι η μόνη υπόθεση που έχει να δικάσει το δικαστήριο αυτή των τηλεοπτικών μέσων. Είναι μια σοβαρή υπόθεση, εξίσου σοβαρές υποθέσεις είναι εκκρεμείς στο δικαστήριο. Έχουμε τους μισθούς, έχουμε τις συντάξεις έχουμε την κρίση της ελληνικής κοινωνίας και το δικό μας καθήκον ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας ώστε να δώσουμε κάποια ελπίδα μια ώθηση προς τα εμπρός της κοινωνίας. Θέλω να θυμίσω πόση μάχη έδωσε αυτό το δικαστήριο για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Το κοινωνικό του πρόσωπο επέδειξε το δικαστήριο και θα συνεχίσει να το επιδεικνύει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται. Αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά, οι ελάχιστοι μια μειοψηφία που προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενότητας του ΣτΕ».

Στο ερώτημα πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ είπε: «Λέτε να σας πει ο Πρόδρος του ΣΤΕ να εξαγγείλει πότε θα κάνει μια διάσκεψη; Εγώ έχω μια ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονής της διασκέψεως. Θα καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου».

Όταν ρωτήθηκε από ποιούς χειραγωγείται ειπε: «Νομίζω είναι τόσο σαφές ώστε δεν χρειάζεται να σας δώσω κάποια εξήγηση. Το δικαστήριο κινήθηκε με πολύ γρήγορες κινήσεις και από τον Μάϊο ασχολείται με ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζει και εκδίδει αποφάσεις ως τάχιστα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε