Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Μάχη” Τσίπρα για Παυλόπουλο, ούτε ν’ ακούει για Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη!

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Μάχη” Τσίπρα για Παυλόπουλο, ούτε ν’ ακούει για Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη!

Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα καθορίσει και το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας ισχυρίζονται πολιτικοί παράγοντες του τόπου καθώς η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα βάζει νέα δεδομένα στο τραπέζι και σημαντικές παραμέτρους που δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορεί να είναι απλώς μια προσωπικότητα της κοινωνικής και επιστημονικής ζωής, αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο με γνώσεις, άποψη και  θέληση να αντιμετωπίσει τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα βρει μπροστά του εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά με τους γείτονες μας.

Click4more: Δημοσκόπηση: Ποιον θέλουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επιμένει στην υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου παρά το γεγονός ότι στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο υπήρξαν κάποιες “σκιές” λίγο πριν τις εκλογές. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα, η πρόταση παραμένει στο τραπέζι ζωντανή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την μάχη του για να επικρατήσει η άποψη του καθώς θεωρεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται ο πρόεδρος για να αντιμετωπίσει τυχόν θέματα με την Τουρκία.

Το γεγονός μάλιστα ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία, ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενισχύει την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιλογή του είναι η σωστή.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας… not για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συζητηθεί ποτέ το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ καμία τύχη δεν έχουν για να λάβουν την ψήφο των Συριαζαίων βουλευτών οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης για τους οποίους μίλησε ανοικτά η Φώφη Γεννηματά.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή –ο οποίος στην σχετική δημοσκόπηση βρέθηκε πρώτος στην λίστα των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου με ποσοστό 26%- δεν είναι καθόλου τυχαία.

Click4more: Στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες: Η καλημέρα της Φώφης σε Τσίπρα μέσα από τα δόντια…

Η εκτίμηση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, τότε ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον πρώτο.

Καμία τύχη δεν πρόκειται να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ενώ και για την Μαρία Δαμανάκη τα σχόλια δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικά.

Παρά τις επίσημες δηλώσεις – διαψεύσεις  της Φώφης Γεννηματά ότι είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ – και άρα δεν ενδιαφέρεται για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας- στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να την προσεγγίσει ζητώντας της να αναλάβει αυτή την θέση, εάν τα πράγματα στα ελληνοτουρκικά δεν πάνε καλά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις