Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Προεκλογικά «μηνύματα» Μητσοτάκη: Οι στόχοι της ΝΔ για τις εκλογές του Μαΐου

εκλογές
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Εκλογές θα γίνουν ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου, δηλαδή είτε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές είτε «πακέτο» με τις βουλευτικές, κι έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παύει να τονίζει με κάθε αφορμή στα στελέχη του ότι η μάχη έχει ξεκινήσει.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή οι εκλογές… πλησιάζουν, στη χθεσινή του ομιλία ενώπιον των γραμματέων τον τομέων της ΝΔ και των αναπληρωτών τους, τόνισε ότι το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών είναι το ίδιο με των εθνικών και πως η ΝΔ αγωνίζεται όχι μόνο για να γίνει κυβέρνηση, αλλά για ν’ αλλάξει την Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης και οι στόχοι της ΝΔ για τις εκλογές

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στόχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η ΝΔ να εκλέξει όλους τους περιφερειάρχες στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ, περιγράφοντας τις βασικές προγραμματικές αρχές με το βλέμμα στις εκλογές, επανέλαβε ότι το οικονομικό πρόγραμμά του στηρίζεται στην αρχή της μείωσης των φόρων, της αύξησης των επενδύσεων, αλλά και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ενδιαφέρον ήταν, επίσης, το μήνυμα που έστειλε ότι τα στελέχη της ΝΔ θα πρέπει να τονίσουν στον κόσμο ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιγράφει για το κόμμα και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πραγματοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους κι απαντώντας στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα δικά του ανοίγματα στην Κεντροαριστερά.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή τακτική που θ’ ακολουθήσει η ΝΔ για τις εκλογές, ξεκαθάρισε πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας επενδύουν στην πόλωση και την οξύτητα, η ΝΔ θα εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών, προβάλλοντας τις θετικές της προτάσεις, αλλά και δίχως ν’ αφήνει τίποτε αναπάντητο.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σε θεματική εκδήλωση το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία. Σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη, είναι ένα πρόγραμμα μελετημένο, πλήρες και κοστολογημένο και περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος υγείας δίχως αποκλεισμούς.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις