Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Προγραμματικές δηλώσεις: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Προγραμματικές δηλώσεις: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του τριημέρου των προγραμματικών δηλώσεων, που ξεκινούν το απόγευμα της Πέμπτης (07.06.23) και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε το μέτρα της νέας κυβέρνησης τα οποία περιλαμβάνουν αυξήσεις στο Δημόσιο και τις συντάξεις, μέτρα ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά αλλά και την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Κράτος. 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του newsit.gr

 

Ο Σωκράτης Φάμελλος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε το κόμμα του τα χρόνια που κυβέρνησε την χώρα ενώ μίλησε και για τον Αλέξη Τσίπρα που παραιτήθηκε από την προεδρία μετά την ήττα στις εκλογές. Ο κ. Φάμελλος τόνισε μεταξύ άλλων πως το market pass και το youth pass δεν είναι η λύση της ακρίβειας αλλά η παραδοχή της.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας και έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ενώ απέκρυψε όσα έρχονται.

Η διαδικασία – Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Την Παρασκευή η διαδικασία ξεκινά στις 9 το πρωί και αναμένεται να μιλήσουν οι 25 υπουργοί της νέας κυβέρνησης προκειμένου να παρουσιάσουν τα βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας.

Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτηση και το Σάββατο για να κλείσει αργά το απόγευμα με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την καταληκτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις