Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Προκαλεί η Τουρκία για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο: «Έλληνες, να είστε πιο πολιτισμένοι»

Προκαλεί η Τουρκία για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο: «Έλληνες, να είστε πιο πολιτισμένοι»

Τα… ρέστα ζητά η Τουρκία για τις εικόνες ντροπής με τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, με ανάρτησή του στο twitter σχεδόν κατηγόρησε την Ελλάδα για fake news και μας έκανε μαθήματα… πολιτισμού.

Η φωτογραφία με τους 92 μετανάστες να έχουν αφεθεί εντελώς γυμνοί σε νησίδα του Έβρου, σε ελληνικό έδαφος, προκάλεσε σοκ. Η Ελλάδα εγκάλεσε την Τουρκία αλλά η Άγκυρα, όπως συνηθίζει, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του υφυπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τσατακλί, ο οποίος έκανε repost το tweet του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και ζήτησε από την Ελλάδα να είναι πιο… πολιτισμένη!

«Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Αφιερώστε τον χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σε χειραγωγήσεις και ανεντιμότητα!  Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι» έγραψε ο Τούρκος υπουργός.

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1581342822678269953?s=20&t=iK7A5tzs6pWA_-Lv5o7gXw

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις