Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Προκαταρκτική επιτροπή για Novartis: Αυτά είναι τα προτεινόμενα μέλη της

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άρχισε η προετοιμασία των κομμάτων για τους βουλευτές που θα ορίσουν, για τη σύνθεση της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την δικογραφία της Novartis, σε σχέση με τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία, ο «κύβος» ερρίφθη και οι βουλευτές θα είναι:
– Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Θεόδωρος Δρίτσας, που αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της προκαταρτικής και οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Ηγουμενίδης Χρήστος Μαντάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώτα Κοζομπόλη, Κώστας Δουζίνας και Βασίλης Τσίκας.
– Από τη ΝΔ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι οι Μάκης Βορίδης ως εισηγητής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης.
– Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
– Από Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς.
– Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος
– Από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης
– Από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

Ένας μήνας

Ο χρόνος εργασίας που έλαβε η προκαταρτική επιτροπή για να ολοκληρώσει τις εργασίες της είναι ένας μήνας. Παρόλο που όλα τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν ο χρόνος αυτός, να είναι τρείς μήνες, καθώς -όπως ανέφεραν- θα πρέπει η επιτροπή να μπει στην ουσία των καταγγελιών, να εξεταστούν μάρτυρες. Μάλιστα, όπως έχει υπογραμμίσει η ΝΔ, απαιτεί να υπάρξει κατά αντιπαράσταση εξέταση των τριών προστατευόμενων μαρτύρων με τους εμπλεκόμενους.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις