Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προκαταρτική… περιορισμένης ευθύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προκαταρκτική Επιτροπή περιορισμένης ευθύνης και λίγων συνεδριάσεων αυτή που συστήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίσθηκε την περίοδο 2001-2004. Αυτό προκύπτει και επισήμως από το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Επιτροπή μετά τις δύο πρώτες της συνεδριάσεις.

Το “κουτσούρεμα” του έργου της Προκαταρτικής Επιτροπής, που ήταν δύο σκέλη, αυτό των τυχόν εγκλημάτων που αφορούσαν την απιστία σε βάρος του δημοσίου και το έτερο για τυχόν είσπραξη μαύρου χρήματος από τον πρώην υπουργό είχε φανεί από την πρώτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να διερευνηθεί καθώς τα αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί.

Και εκκρεμούσε να αποφασίσουν εάν έργο της Προκαταρκτικής μπορεί να είναι η διερεύνηση των αδικημάτων νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από τον πρώην υπουργό.

Έτσι, η Επιτροπή στο δελτίο τυπου που εξέδωσε αναφέρει “μετά από διαπίστωση της Προκαταρτικής Επιτροπής δεν μπορεί να ασχοληθεί με την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας προς το Δημόσιο του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς “υπάρχει εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω παραγραφής” από το νόμο περί υπουργών.

Για το δεύτερο σκέλος που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από τον Γιάννο Παπαντωνίου η Επιτροπή τονίζει πως “θα πρέπει να διερευνηθεί εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρος του πρώην υπουργού του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα” αλλά επειδή αυτό διερευνάται και από την τακτική δικαιοσύνη αποφάσισαν “η διερεύνηση αυτή θα γίνει με το ταχύτερο δυνατό τρόπο, ώστε σε περίπτωση ακόμη και αναρμοδιότητας της Επιτροπής να γίνει τάχιστα η παραπομπή του πρώην υπουργού στα όργανα της Δικαιοσύνης”.

Ουσιαστικά η Επιτροπή αποφάσισε να γίνει ένας περιορισμένος αριθμός συνεδριάσεων, να συγκεντρώσει ότι έγγραφα μπορέσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει την υπόθεση και να στείλει ότι στοιχείο προκύψει στην Δικαιοσύνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε