Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόκληση Ράμα κατά της Ελλάδας: Εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πρόκληση Ράμα κατά της Ελλάδας: Εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε μια πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας, λίγες ώρες πριν συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Έντι Ράμα. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «έκλεψε», επί της ουσίας, για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Έντι Ράμα, οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, έδωσε συνέντευξη στο EURACTIV και επιτέθηκε στην Ελλάδα.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τα κριτήρια, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να “κλέψεις”. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις. Είναι προς το συμφέρον σου να δώσεις αυτές τις εξετάσεις σωστά», ανέφερε ο Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρει το EURACTIV, ο Έντι Ράμα πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμο να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν και ότι «να κλέψουμε όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». Όταν ρωτήθηκε σε ποια χώρα αναφέρεται, ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απάντησε: «στην Ελλάδα». 

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Τον περασμένο Ιούνιο άρχισαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Αλβανία και πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία ευθυγράμμισης των νόμων της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πολλοί, όμως, απαιτούν μεταρρυθμίσεις για το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και τη ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του φέρει ευθύνη για την αργή πρόοδο σε βασικούς τομείς, ο Ράμα παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη. «Εκ των υστέρων, υπάρχουν πάντα πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα και υπάρχουν πάντα προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα, χωρίς αμφιβολία», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις