Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Προκλητικός ο Μουχαρέμ Ιντζέ από την Κομοτηνή: Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, είπε για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς

Προκλητικός ο Μουχαρέμ Ιντζέ από την Κομοτηνή: Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, είπε για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς

– Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας έστριψε το μαχαίρι στην πληγή των ελλήνων μιλώντας στην Κομοτηνή για τους δυο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης
– Κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου
– Μίλησε και στα ελληνικά στους δημοσιογράφους – «Ήρθα στην Ελλάδα γιατί έχω συγγενείς», είπε στους δημοσιογράφους

Μια επίσκεψη αστραπή που έβγαλε όμως ειδήσεις αυτή του αντιπάλου του Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή. Ο τούρκος πολιτικός σα να ήταν στην χώρα του και έκανε προεκλογική εκστρατεία, περπάτησε στους δρόμους της Κομοτηνής, χαιρέτισε τον κόσμο και μίλησε στα ελληνικά στους δημοσιογράφους. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επι της ουσίας στήριξε την στάση της Τουρκίας για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς λέγοντας ότι «υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία» και ότι ο ίδιος παλεύει να γίνει η χώρα του κράτος δικαίου. Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δυο χωρών είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν μίλησε μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή. Ο κόσμος ήταν πολύς και μόλις εμφανίσθηκε τον καταχειροκρότησε.

Το χρονικό της επίσκεψης Ιντζέ στην Κομοτηνή και η κίνηση που θα συζητηθεί

Όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφος ανταπέδωσε με μία καλημέρα στα ελληνικά και ένα «χάρηκα πολύ». Ο Μουχαρέμ Ιντζέ έμεινε για λίγο στο στο τουρικό προξενείο και στην συνέχεια περπάτησε την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη “τουρκική νεολαία”. Στη διαδρομή αυτή κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας.

Φτάνοντας στον χώρο που είχε διαμορφωθεί για την ομιλία του έκανε μια κίνηση που θα συζητηθεί. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών του στην Θράκη!

Ο Ιντζέ μίλησε στα τουρκικά φυσικά αλλά είχε φροντίσει να έχει μεταφραστή όταν δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους. Εκτός από όσα είπε για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς, απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο κάνει επίσκεψη στην πόλη της Θράκης αφού δεν έχει ψηφοφόρους εδώ είπε πως έχει συγγενείς γι΄αυτό και έρχεται.

Νωρίτερα, ο Ιντζέ βγήκε από το αυτοκίνητο στο Τελωνείο Κήπων και στη διάρκεια του τυπικού ελέγχου συνάντησε Τούρκους οπαδούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας συνοδεύεται από δημοσιογράφους που καλύπτουν την παρουσία του στη Θράκη.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, καθώς η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο με αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες. Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν. Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.

 

Με πληροφορίες από: Xronos.gr

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις