Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Προκλητικός ο Βέμπερ: Να βγει η Ελλάδα από τη Σενγκεν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέσω συνέντευξης στη Frankfurter Allgemeine Zeitung αυτή τη φορά ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λέει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη και προτείνει να είναι ο Frontex που θα αναλαμβάνει δράσει όταν οι χώρες δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο” και συμπληρώνει πως σε περίπτωση που ούτε η Frontex δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορα τότε θα πρέπει να εξεταστεί η προσωρινή έξοδος μιας χώρας από τον χώρο του Σένγκεν.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρέμβασης της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα ακόμα και παρά τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζει ότι «στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας. Όταν μια χώρα μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις, που με τη θέλησή του ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε