Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Προκλητικός ο Χουλιαράκης: Έστησε τους βουλευτές και ζήτησε και τον λόγο!

Προκλητικός ο Χουλιαράκης: Έστησε τους βουλευτές και ζήτησε και τον λόγο!

Εξόργισε τους βουλευτές ο Γιώργος Χουλιαράκης. Τους έστησε 40 λεπτά και αντί για συγνώμη εν ολίγοις του είπε πως έχω και άλλες σπουδαιότερες δουλειές από το να έρχομαι Ολομέλεια της Βουλής για να συζητάμε και να τελειώνουμε γρήγορα..

O εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης όχι μόνο «έστησε» για πάνω από 40 λεπτά τους βουλευτές στην Ολομέλεια αλλά και όταν έφτασε αμετροεπώς τους είπε: «έχω και άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης…. Και στις 4 το απόγευμα έχω και άλλη τηλεδιάσκεψη και ελπίζω μέχρι εκέινη την ώρα να έχουμε ολοκληρώσει…»

Αυτό προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση των εισηγητών της Αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μια συνεδρίαση της Βουλής που αφορούσε τη συζήτηση και κύρωση του Κρατικού Απολογισμού και Ισολογισμού του 2013. Μια συνεδρίαση της Ολομέλειας που ενώ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις δέκα και είκοσι, σήμερα το πρωί, αυτή άρχισε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο προεδρεύον Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, που προφανώς είχε επικοινωνήσει με τον κ. Γιώργο Χουλιαράκη ενημέρωσε αρχικά το σώμα πως ο αναπληρωτής υπουργός «έχει καθυστερήσει λίγο και πλησιάζει…» και ξεκίνησε την συνεδρίαση δίνοντας τον λόγο στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως επειδή, ο χρόνος κυλούσε και ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης παρέμενε «άφαντος» ο προεδρεύων μετά την πάροδο ενός περίπου πεντάλεπτου αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έφτασε στις έντεκα παρά είκοσι στην Ολομέλεια και ξανάρχισε η συνεδρίαση. Ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, όμως με τον τρόπο που θέλησε «δικαιολογήσει» την απουσία του, προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Αντιπολίτευσης καθώς τον άκουσαν να τους λέει: «Με συγχωρείτε. Έχω όμως κι άλλες υποχρεώσεις λόγω διαπραγμάτευσης. Εκτός από την υποχρέωση του Κοινοβουλίου είχα το πρωί τηλεδιάσκεψη. Από εκεί έρχομαι. Και στις 16:00 υπάρχει κι άλλη τηλεδιάσκεψη. Ελπίζω να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Και έχω και τον προϋπολογισμό..» Όπως σχολίασαν αντιπολιτευόμενοι βουλευτές στο καφενείο της Βουλής, «και που ήρθα πολύ σας είναι…»

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, μάλιστα του παρατήρησε ότι μπορεί να είσθε εξωκοινοβουλευτικός όμως «χρειάζεται να δείχνετε σεβασμό στο Κοινοβούλιο. Ο προκάτοχός σας ήταν συνεπής. Το ύφος και ο τρόπος που μιλήσατε ήταν απαράδεκτος. Πάντα έχετε το ίδιο επιχείρημα. Πάντα παρουσιάζετε καθυστέρηση από 30 έως 50 λεπτά υποστηρίζοντας συνεχώς ότι προέχει η διαπραγμάτευση. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού», ενώ και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε αυστηρούς τόνους του απάντησε πως τα λεγόμενά του « δεν τιμούν το Κοινοβούλιο κι εσάς προσωπικά αυτή στάση. Δείχνει έλλειψη σεβασμού. Ο τόνος της φωνής σας ήταν «έχω κι άλλες δουλειές να κάνω…». Η κυβέρνηση έχει πολλούς υπουργούς. Έπρεπε να το είχατε δει. Ένας ευγενικότερος τρόπος του ομιλείν είναι προτιμότερος..»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε