Πολιτική

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Έχει «φαγούρα» ο Έλληνας, θα υποστείτε τις συνέπειες, συνέλθετε

Οι επιθέσεις και οι απειλές σε βάρος της Ελλάδας έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια για την Τουρκία. Σήμερα (12.09.2022) τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας έχει «φαγούρα»… «αποφάνθηκε» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συμπόσιο στην Άγκυρα με θέμα τη μάχη του Σαγγάριου και απείλησε την Ελλάδα ότι αν ξεκινήσει μια «περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστεί τις συνέπειες».

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα και των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα να μην είναι «εργαλείο» άλλων και να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις πλατφόρμες! «Έχουμε προγράμματα και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», υποστήριξε επίσης.

Συνεχίζοντας την προκλητική του ρητορική, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόσθεσε: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα του.

Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε. Το λέμε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η φιλία της Τουρκίας είναι καλή αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 30