Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο!

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων έναντι της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μαζί της εξαρτώνται από τον εκ μέρους της πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Όπως σημείωσε, “αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί το Δίκαιο της Θάλασσας, ήτοι η Συνθήκη του Montego Bay του 1982, που δεσμεύει και την Τουρκία μέσω των γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, τους οποίους παράγει. Διαμηνύουμε λοιπόν προς την Τουρκία ότι θα υπερασπισθούμε τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, δίχως καμία έκπτωση, υποχώρηση ή υπαναχώρηση.

Πολλώ μάλλον όταν τέτοιες εκπτώσεις, υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις θα δημιουργούσαν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αρνητικό προηγούμενο και για το Διεθνές και για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”. Υπογράμμισε, επίσης, ότι προς αυτή την κατεύθυνση πολύτιμη είναι η κατανόηση και συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, επισήμανε ότι ως μέλη των Κοινοβουλίων στις χώρες όπου ζουν, τιμούν την Ελλάδα διεθνώς, υπηρετώντας, ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας, την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, κατ’ εξοχήν δε τα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Pavlopoulos Omogeneis

Παυλόπουλος για τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου

Από την πλευρά του ο Π. Κατσαμπάνης, πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι στόχος τους παραμένει η βοήθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδας στα μεγάλα θέματα.

Σημείωσε, επίσης, ότι πέρασαν ψηφίσματα σ’ αυτή τη Γενική Συνέλευση που τους δεσμεύουν ως Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και ως μέλη, να πάνε πίσω στα δικά τους Κοινοβούλια και να υπερασπιστούν το δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, τις ΑΟΖ και της Ελλάδας και της Κύπρου, και γενικά το Διεθνές Δίκαιο. Αναφέρθηκε, ακόμα και σε άλλα ψηφίσματα για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι “αυτά θα τα βάλουμε σε ενεργό δράση τα επόμενα δύο χρόνια. Και θα δείτε ότι αυτό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει μεγάλο πάθος και αγάπη για την Ελλάδα και είναι πολύ δραστήριο. Και πιστεύω μαζί με εσάς ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και όλο τον ελληνικό λαό και την ομογένεια, θα κατορθώσουμε πολλά πράγματα στα επόμενα χρόνια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 14
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 18