Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Προκόπης Παυλόπουλος: Συγκινητικό μήνυμα ενότητας μετά την πολύνεκρη τραγωδία! video

Προκόπης Παυλόπουλος: Συγκινητικό μήνυμα ενότητας μετά την πολύνεκρη τραγωδία! video
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μήνυμα ενότητας, αλλά και στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των πληγέντων από τη φονική τραγωδία στην Αττική, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του για την 44η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά τη φετινή Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η σκέψη μας είναι στραμμένη, όπως είναι αυτονόητο, στην τραγωδία των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή της Αττικής. Είναι στραμμένη στα τραγικά θύματα και στους οικείους τους, καθώς και στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Η λύπη μας είναι άφατη και η συμπαράστασή μας είναι καθολική και αμέριστη, σημείωσε.

Όμως η τραγωδία αυτή μας δείχνει, ταυτοχρόνως, τον δρόμο του δικού μας χρέους, ιδίως μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας, για το μέλλον του λαού μας και του έθνους μας. Διότι είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε και, τελικώς, θα τα ξεπεράσουμε, επισήμανε και συμπλήρωσε πως τούτο όμως προϋποθέτει ότι έχουμε πλήρη επίγνωση της ιστορικής συγκυρίας, των αναγκών της και των μηνυμάτων της.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος τόνισε ότι πρωτίστως, όλοι εμείς, οι οποίοι επωμιζόμαστε την αποστολή υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος της πατρίδας μας, του λαού μας και του έθνους μας, οφείλουμε, καθένας στο πλαίσιο του δικού του πολιτικού ρόλου, ν’ αναλογισθούμε την κρισιμότητα των καιρών. Και οι καιροί μας προειδοποιούν ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας, ανέφερε και υπογράμμισε: Είναι, στην πραγματικότητα, ο αδέκαστος κριτής μας στο δικαστήριο της Ιστορίας, το οποίο δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει κανέναν εφησυχασμό, πολύ δε περισσότερο καμία μετάθεση των δικών μας, ήδη μεγάλων, ευθυνών στο μέλλον και στις γενιές που έρχονται.

«Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, το δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται επίσης να μας συγχωρήσει -το αντίθετο μάλιστα- διχόνοιες και διχασμούς που, καθένας μας γνωρίζει καλά, στο παρελθόν μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτο σημαίνει ότι οι καθ’ όλα θεμιτές, στην εύρωστη πια Δημοκρατία μας, επιμέρους διαφορές μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ως προς τον τρόπο τον οποίο καθεμιά επιλέγει για τη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας που της αναλογεί, δεν είναι νοητό να δημιουργήσουν ρήγματα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του γενικότερου Δημόσιου Συμφέροντος, κατ’ εξοχήν δε των Εθνικών μας Θεμάτων. Τα οποία είναι, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, και Θέματα της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, και όχι μόνο.

Τέλος, αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Ιερή Μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Και οφείλουμε ν’ αποδείξουμε, με την ίδια τη συμπεριφορά μας και την άνευ όρων αφοσίωσή μας στα ιδεώδη της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ότι η θυσία τους όχι μόνο δεν πήγε χαμένη αλλά θα καθορίζει πάντα το δικό μας Δημοκρατικό Χρέος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις