Πολιτική

Πρόοδο είδαν Κομισιόν και εκπρόσωποι των θεσμών

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ λέγοντας ότι σημειώθηκε "καλή πρόοδος".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ίδια ανέφερε πως η αναχώρηση των θεσμών σήμερα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ υπογράμμισε πως στόχος παραμένει η επίτευξη “συνολικής συμφωνίας” για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης “σύντομα”. Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσκεψη του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, επανέλαβε ότι αυτή θα γίνει πριν το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα, «πολύ καλή πρόοδος» αποτιμούν οι εκπρόσωποι των θεσμών ότι σημειώθηκε κατά τις επαφές τους στην Αθήνα με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης. Επισημαίνουν, δε, ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές κατά τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές από το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, «η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί. Έγινε πολύ καλή πρόοδος και ο στόχος παραμένει να φτάσουμε σύντομα σε μια συνολική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτιμήσουμε αυτήν την διαδικασία. Οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες μέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 42
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 57