Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Προσεισμικός έλεγχος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Προσεισμικός έλεγχος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Ο σεισμός στην Τουρκία και τα τραγικά αποτελέσματα με χιλιάδες νεκρούς και πόλεις ισοπεδωμένες σήμανε συναγερμό και στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον άμεσο προσεισμικό έλεγχο για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας και ανθεκτικότητας δημόσιων κτιρίων (σε πρώτη φάση σχολείων και νοσοκομείων).

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις