Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Προσφεύγει στον εισαγγελέα για τον… “Κώστα” ο Παχατουρίδης

Παχατουρίδης Διαύγεια

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ο… “Κώστας” από το Περιστέρι και η αναφορά του συγκεκριμένου ονόματος σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών από τον δήμο Περιστερίου. Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. ΕΔΕ διέταξε ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το θέμα έχει γίνει viral και φυσικά έχει προκαλέσει αίσθηση. Το Σάββατο (11.11.2017) ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα, αλλά και ότι έχει διατάξει ΕΔΕ.

Ανδρέας Παχατουρίδης: Καταφεύγω στον εισαγγελέα

Ο δήμαρχος Περιστερίου, σε ανακοίνωσή του, αφού γνωστοποιεί πως θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, ανακοίνωσε ότι διέταξε και Ένορξη Διοικητική Εξέταση. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» αναφέρει και κατηγορεί όσους «έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα» να τον κατηγορήσουν, πως θα διαψευστούν».

Το κείμενο της ανακοίνωσης

«Τη Δευτέρα το πρωί καταφεύγω στον Εισαγγελέα για να λάμψει η αλήθεια. Ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη τους οποίους εμπιστευόμαστε θα ρίξουν άπλετο φως παντού.
Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει παραδειγματικά.
Παράλληλα, διέταξα και την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
Κανένας δεν μπορεί να παίξει με την εντιμότητα και την ιστορία μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Όσοι έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα να κατηγορήσουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση θα διαψευστούν γρήγορα.
Η επιχειρούμενη κομματικοποίηση είναι πολύ αστεία και δεν μας αφορά».

Ο Κώστας και η… Διαύγεια

Στην επίμαχη παράγραφο για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει η αναφορά σε έναν… Κώστα. Και η εικόνα από το κείμενο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια δεν άργησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Αναφέρει η παράγραφος: ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες το διαγωνισμό αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών». Και εδώ έρχεται ο… Κώστας. Σε παρένθεση αναφέρεται: ««Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Δείτε την εικόνα

Περιστερί Παχατουρίδης Διαύγεια
Το… επίμαχο σημείο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια

«Είναι προβοκάτσια»

Τις πρώτες ώρες που η εικόνα από τη Διαύγεια είχε… γεμίσει το διαδίκτυο, ο δήμαρχος Περιστερίου είχε εκδώσει κι άλλη ανακοίνωση. Έκανε λόγο για προβοκάτσια, σημειώνοντας πως το κείμενο στη Διαύγεια τον γέμιζε οργή.

Παράλληλα, είχε διαμηνύσει ότι οι αρμόδιοι θα λογοδοτήσουν και θα πέσουν… καμπάνες καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου.

Η ανακοίνωση

«Το κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια.
Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”.
Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια, για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

ΣΥΡΙΖΑ: Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος τόσο στον δήμαρχο Περιστερίου όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, η υπόθεση με την προκήρυξη διαγωνισμού του Δήμου Περιστερίου δεν εκθέτει μόνο τον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτός από τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στο αναρτημένο έγγραφο, περιλαμβάνονται και οδηγίες προς υπάλληλο του Δήμου ώστε να τους προσαρμόσει  σε περίπτωση που οι “ημέτεροι” προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του κ. Παχατουρίδη περί “προβοκάτσιας” δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να σκεπαστεί το σκάνδαλο. Η υπόθεση αυτή εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της Κυρ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις