Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προσφυγή Ξαφά στη Δικαιοσύνη – “Η κυβέρνηση να μην ψάχνει σωσίβιο στα fake news”

Μιράντα Ξαφά
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ένα δημοσίευμα για μια ομιλία της Μιράντα Ξαφά στο Λονδίνο έγινε το νέο “πεδίο” αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία. Η γνωστή οικονομολόγος διαμηνύει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το δημοσίευμα που έβαλε… φωτιά ήταν αυτό της Εφημερίδας των Συντακτών. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο: «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, η Μιράντα Ξαφά στην ομιλία της στο Λονδίνο εξέφραζε την εκτίμηση μεταξύ άλλων πως δεν θα κλείσει η αξιολόγηση.

Η Ξαφά προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Η Μιράντα Ξαφά γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Εφημερίδας των Συντακτών. Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα liberal.ga η κα. Ξαφά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται “ειδήσεις” χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», αναφέρει.

«Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές»

«Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fake news, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις», κατέληξε η Μιράντα Ξαφά.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Σφοδρή κριτική ασκεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τους κατηγορεί για «μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας».

Στο σχόλιο αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα όσα αποδίδονται στην κ. Ξαφά από το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Τονίζει ότι «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» και υπογραμμίζει πως «η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης». Καταλήγει: «Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Η Νέα Δημοκρατία

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει επιτέλους εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;», τονίζει σε δική της ανακοίνωση η ΝΔ.

Όλη η ανακοίνωση

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;

Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει.

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια.

Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις