Πολιτική

Προσφυγικό: Αυτά είναι τα μέτρα για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών

Μέτρα για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Τα μέτρα περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα τα μέτρα για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι:

1) Παράταση – έως 31.12.2020 – των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο.
2) Βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τις Δομές/ΚΥΤ όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος.
3) Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/ΚΥΤ.
4) Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο που προικίζεται με 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2020 το οποίο θα χρηματοδοτήσει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την στήριξη των Δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
196
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 130
52 χρόνια Νέα Δημοκρατία, από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Νίκες, ήττες, μάχες διαδοχής και ιστορικές καμπές
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και το σαρωτικό 54,37%, στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τον πυρσό και τη Ρηγίλλης, τα χρόνια της κρίσης και την επιστροφή στην εξουσία το 2019
Κωνσταντίνος Καραμανλής, ΝΔ
31