Πολιτική

Προτάσεις Μητσοτάκη σε Ντράγκι και επίθεση στην κυβέρνηση: Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι. «Ο ελληνικός λαός πρέπει, επιτέλους, να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να προγραμματιστεί η συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στον ισχυρό άντρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κληθείς να σχολιάσει τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν, με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, τον λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα, είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντράγκι διήρκησε 50 λεπτά, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζήτησαν για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, συνολικά. «Εξήγησα στον κ. Ντράγκι, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος και θα προσελκύσουν επενδύσεις, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μία πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα απογοητευμένοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Εξαπολύοντας επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μία τέτοια έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, αντί να μειώσει τις δαπάνες αυξάνει τους φόρους και δυστυχώς στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για θάνατο Βάγιας Νέστορα: «Τραγικό θύμα μιας τρομοκρατικής ενέργειας, που πλέον είναι και δολοφονική»
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην πολιτική δολοφονική βία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές, να τραυματίζει, να απειλεί και να καταστρέφει», ανέφερε μεταξύ άλλων
Κωνσταντινος Τασούλας
Μπακογιάννη για το θάνατο της Βάγιας Νέστορα: Το μυαλό σκοτεινιάζει και η θλίψη μπερδεύεται με την οργή, το γνωρίζω δυστυχώς καλά αυτό το συναίσθημα
Η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζει την ελπίδα της «η ελληνική αστυνομία να βρει τους ενόχους για να τιμωρηθούν όπως πρέπει»
Ντορα Μπακογιάννη
Ανδρουλάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: Οι δολοφόνοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Νίκος Ανδρουλάκης