Πολιτική

Πρόταση απεμπλοκής από το Ποτάμι: Πρώτα απόφαση ΣτΕ και μετά συγκρότηση ΕΣΡ

Πρόταση απεμπλοκής, όπως την ονομάζει, για τις τηλεοπτικές άδειες διατύπωσε το Ποτάμι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα προτείνει «…η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλαδή, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενοι, παράλληλα, ότι όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στη συνέχεια όλοι μαζί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να συμβάλουμε από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ».
 
Σύμφωνα με το Ποτάμι, η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί, αποδίδοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στην κυβέρνηση την «τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες». «Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ. Παππά, που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δεν δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου», προσθέτει.
 
Το Ποτάμι, το οποίο όπως αναφέρει “έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ, θέλοντας να προστατεύσει τον θεσμό της ανεξάρτητης Αρχής”, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μία φορά το ναυάγιο συγκρότησής της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
256
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 172