Πολιτική

Πρόταση μομφής – Live: Η τριήμερη συζήτηση στην Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άρχισε, η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε την Πέμπτη 27/01/2022, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, “μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα”.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Σήμερα αναμένεται να παρέμβουν έξι μέλη της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, Εσωτερικών Μ. Βορίδης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Μίνα Γκάγκα, Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης και Εσωτερικών Στ. Πέτσας.

Φάκελος… πρόταση μομφής

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, “πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών”.

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10 πμ.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βουλή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον θάνατο Μαζωνάκη: Αυστηρότερο πλαίσιο για longevity και αναγεννητική ιατρική – Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα
Στόχος, ο διαχωρισμός των επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπειών από πρακτικές χωρίς επαρκή βάση ή σε ακατάλληλους χώρους - «Η πλασμαφαίρεση δεν μπορεί να γίνεται σε ένα απλό ιδιωτικό ιατρείο», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Άγκυρα
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΑΣΟΚ κατά Βορίδη για το επίδομα ανεργίας: «Πήρε τη σκυτάλη από τον Μαρινάκη – Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της ΝΔ»
Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός συνολικού «εξορθολογισμού» της επιδοματικής πολιτικής - Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνεται η πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Βορίδης, Γραφεία ΠΑΣΟΚ