Πολιτική

Πρόταση μομφής – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν φτάνει η συγγνώμη για όσους εγκλωβίστηκαν 20 ώρες στην Αττική Οδό

«Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας και πρέπει να αποδοθούν», είπε, παρεμβαίνοντας στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία, είπε από την πλευρά του στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας.

«Δεν πήρε αποφάσεις, όπως οι αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων. Αποφάσεις να μην κυκλοφορήσουν τα βαρέα οχήματα δεν ελήφθησαν. Αποφάσεις που σχετίζονται με την κίνηση των πολιτών δεν ελήφθησαν. Άφησαν το Δημόσιο να λειτουργεί κι όταν είπαν γυρίστε σπίτια σας, οι άνθρωποι έκαναν ακόμα δυσκολότερη την κυκλοφορία στην πόλη των Αθηνών» είπε ο κ. Λοβέρδος και διερωτήθηκε: «Τί προέβλεψαν τελικά; Τίποτα δεν προέβλεψαν. Τι θα μας πουν τώρα; Θα μεταθέτουν ευθύνες. Τι αποκρουστικό που είναι! «Φταίει η Αττική Οδός». Μπορεί και να φταίει. «Φταίει ο Περιφερειάρχης». Μπορεί και να φταίει. «Φταίνε οι δήμαρχοι». Μπορεί και να φταίνε. Εκείνοι δεν φταίνε πουθενά και αρκείται ο πρωθυπουργός σε μία «συγγνώμη» που τη λέει και πολλές φορές; Τον απαλλάσσει από τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με δική του ευθύνη ή είναι τόσο μεγάλος και η συγγνώμη του μας ικανοποιεί για να λέμε «δεν πειράζει, ας έμεινα είκοσι ώρες στην Αττική Οδό, αφού ζήτησε συγγνώμη, όλα είναι καλά»;

«Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ευθύνες. Κι όταν υπάρχουν ευθύνες, αποδίδονται. Κι όταν αποδέχεσαι την πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι πρέπει και να παραιτηθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος, απέδωσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο ότι δεν υπάρχουν ταξινομημένες και οριοθετημένες αρμοδιότητες, όπως είπε. «Όταν κάνατε Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καιρικών φαινομένων και άλλων συναφών, υποθέσαμε ότι θα λύσετε το πρόβλημα τού ποιος έχει την τελική απόφαση. Αν δεν είναι ένας, δεν είναι κανένας. Αυτή είναι μια αρχή όλων των προχωρημένων διοικητικών συστημάτων. Όπου δεν υπάρχει ο ένας, ο τελικός, δεν υπάρχει κανένας», κατέληξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21