Πολιτική

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Δεδομένη και διαρκής η δυσπιστία του ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της», τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει τη μομφή του προς την κυβέρνηση, καθώς την καταθέτει ασταμάτητα επί 4 χρόνια, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα, όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια», που όλα, όπως σημείωσε, μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, «δεν θα σταματήσει να απαιτεί εξηγήσεις, κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων, το οποίο δεν το ακουμπά κανείς στη συζήτηση».

Κουτσούμπας: «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτούν στο μαύρο σκοτάδι οι παρακολουθήσεις του ΚΚΕ»

«Κάνατε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του κόμματος, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του.

«Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως συμπλήρωσε, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό σε στόχο.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι «το ΚΚΕ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος έλεγαν ότι δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό κράτος, όπως την περίοδο της πανδημίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης