Πολιτική

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Δεδομένη και διαρκής η δυσπιστία του ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της», τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει τη μομφή του προς την κυβέρνηση, καθώς την καταθέτει ασταμάτητα επί 4 χρόνια, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα, όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια», που όλα, όπως σημείωσε, μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, «δεν θα σταματήσει να απαιτεί εξηγήσεις, κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων, το οποίο δεν το ακουμπά κανείς στη συζήτηση».

Κουτσούμπας: «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτούν στο μαύρο σκοτάδι οι παρακολουθήσεις του ΚΚΕ»

«Κάνατε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του κόμματος, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του.

«Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως συμπλήρωσε, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό σε στόχο.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι «το ΚΚΕ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος έλεγαν ότι δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό κράτος, όπως την περίοδο της πανδημίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
23
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
45