Πολιτική

Πρόταση μομφής – Κυριάκος Βελόπουλος: Εντελώς άχρηστη κυβέρνηση βρίσκει σωσίβιο στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Στο βήμα της Βουλής για τη διαδικασία της πρότασης μομφής ανέβηκε και ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Είστε μία άτυπη συγκυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια και θα είστε και μία κανονική συγκυβέρνηση μετά από λίγο καιρό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως στημένο παιχνίδι και από τους δύο (σ.σ. Μητσοτάκη, Τσίπρα) για τις εντυπώσεις. Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «θλίβομαι γιατί το προεδρείο δεν έπρεπε να δώσει το λόγο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι επί 2,5 χρόνια η ΝΔ κάνει λάθη και τόνισε ότι «είστε η κυβέρνηση των λαθών».

Μάλιστα, έκανε λόγο για περίεργη διατύπωση του πρωθυπουργού περί συγγνώμης, σημειώνοντας ότι για να ζητήσει συγγνώμη κάτι κακό έκανε και πρόσθεσε «είστε παντού πρώτοι. Η χειρότερη κυβέρνηση σε ακραία φαινόμενα, ακραία ανικανότητα». Επισήμανε, δε, πως «το επιτελικό σας κράτος είναι σαν ακυβέρνητο καράβι». 

Από τα πυρά του κ. Βελόπουλου δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκανε πρόταση μομφής την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στριμωγμένος δίνοντάς του άλλοθι συσπείρωσης στη ΝΔ. Υπογράμμισε ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ένστικτο επιβίωσης απέναντι στο ΚΙΝΑΛ».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «είστε μία άτυπη συγκυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια και θα είστε και μία κανονική συγκυβέρνηση μετά από λίγο καιρό. Μια κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη είναι εντελώς άχρηστη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια, οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού
Το ευχάριστο κλίμα στην συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του 6ου ΑΣΣ και τα 7 κείμενα που υπογράφτηκαν - Το παρασκήνιο
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 7
Η γεύση που άφησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το casus belli, ο πολύτιμος φίλος και τα μηνύματα στο εσωτερικό Ελλάδας και Τουρκίας
Ναι, Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν ακόμα να συζητήσουν εκείνα που τους χωρίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μην αναδείξουν θέματα έστω και χαμηλής πολιτικής που τους ενώνουν
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Άγκυρα 67
Μάντζος μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν: Διάλογος με την Τουρκία «χωρίς αυταπάτες» και με επίγνωση των κόκκινων γραμμών
Ο υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι όσο η Αγκυρα επιμένει σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις και απειλή πολέμου -Αιχμές για NAVTEX και αναφορές σε «τουρκική μειονότητα»
Μητσοτάκης και Ερντογάν