Πολιτική

Πρόταση μομφής – Νίκος Φίλης: Να κατατεθούν στην Βουλή τα Πρακτικά της σύσκεψης που έγινε πριν την χιονόπτωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Το υπουργείο Παιδείας ήθελε μαθητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, πάνω στην κορύφωση του χιονιά» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ν. Φίλης ανέφερε πως «πληροφορούμε ότι την Κυριακή, στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργείων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους δρόμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, με θέμα το κύμα του χιονιά που ερχόταν, πρώτον, απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και δεύτερον ότι το υπουργείο Παιδείας επέμενε μέχρι τέλους να ανοίξουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη!»

Ρώτησε εάν αυτές οι πληροφορίες που έχει αληθεύουν και ζήτησε να κατατεθούν τα Πρακτικά της σύσκεψης στην Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Κυβέρνηση να αφήσει τις «συγγνώμες», γιατί όλοι ξέρουμε ποια εναι η αξία τους . Εμείς, είπε « δεν θα κρίνουμε από τις συγγνώμες, αλλά με βάση τα ντοκουμέντα».

Τόνισε πως πρέπει «να γίνει το γρηγορότερο δυνατό πολιτική αλλαγή» σημειώνοντας πως «η πραγματική αντιπαράθεση είναι ανάμεσα σε δύο πόλους, που οργανώνονται προγραμματικά και ιδεολογικά, ο ένας γύρω από τη Δεξιά, που πηγαίνει ολοένα και δεξιότερα, και ο άλλος την Αριστερά.

Ενδιάμεσες – ουδέτερες συναινέσεις, σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης, δεν υπάρχουν. Η Αριστερά είναι η δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα κληθεί να βγάλει ξανά τη χώρα από την κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό μηχανισμό αναστολής ασύλου εν μέσω της κρίσης στη Θέουτα
Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών την ελληνική πρόταση για έκτακτη αναστολή του ασύλου σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης μαζικών μεταναστευτικών ροών, με φόντο τις εξελίξεις στη Θέουτα
Μετανάστες, Κρήτη
Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα καίγεται, οι κυβερνητικές δικαιολογίες δεν σβήνουν τις ευθύνες
Ενώ η χώρα μετρά νεκρούς, καμένες περιουσίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ο Μητσοτάκης επικαλείται ξανά την ένταση των καιρικών φαινομένων - Παρέμβαση με σαφείς αιχμές από τον Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Τσίπρας 31