Πολιτική

Πρόταση μομφής – Νίκος Φίλης: Να κατατεθούν στην Βουλή τα Πρακτικά της σύσκεψης που έγινε πριν την χιονόπτωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Το υπουργείο Παιδείας ήθελε μαθητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, πάνω στην κορύφωση του χιονιά» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ν. Φίλης ανέφερε πως «πληροφορούμε ότι την Κυριακή, στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργείων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους δρόμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, με θέμα το κύμα του χιονιά που ερχόταν, πρώτον, απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και δεύτερον ότι το υπουργείο Παιδείας επέμενε μέχρι τέλους να ανοίξουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη!»

Ρώτησε εάν αυτές οι πληροφορίες που έχει αληθεύουν και ζήτησε να κατατεθούν τα Πρακτικά της σύσκεψης στην Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Κυβέρνηση να αφήσει τις «συγγνώμες», γιατί όλοι ξέρουμε ποια εναι η αξία τους . Εμείς, είπε « δεν θα κρίνουμε από τις συγγνώμες, αλλά με βάση τα ντοκουμέντα».

Τόνισε πως πρέπει «να γίνει το γρηγορότερο δυνατό πολιτική αλλαγή» σημειώνοντας πως «η πραγματική αντιπαράθεση είναι ανάμεσα σε δύο πόλους, που οργανώνονται προγραμματικά και ιδεολογικά, ο ένας γύρω από τη Δεξιά, που πηγαίνει ολοένα και δεξιότερα, και ο άλλος την Αριστερά.

Ενδιάμεσες – ουδέτερες συναινέσεις, σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης, δεν υπάρχουν. Η Αριστερά είναι η δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα κληθεί να βγάλει ξανά τη χώρα από την κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 31
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
167
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
79