Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρόταση μομφής: Πλεύρης και Σκουρλέτης έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» για πανδημία, Φουρθιώτη και τα ένσημα του Τσίπρα

Πρόταση μομφής: Πλεύρης και Σκουρλέτης έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» για πανδημία, Φουρθιώτη και τα ένσημα του Τσίπρα

Όσο περνά η ώρα η ένταση στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, φαίνεται ότι κλιμακώνεται. Μετά την κόντρα Πάνου Σκουρλέτη και του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μια έντονη διαμάχη και με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. 

Πάνος Σκουρλέτης και Θάνος Πλεύρης έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τα sms που έλαβε ο υπουργός Επικρατείας από τον Μένιο Φουρθιώτη, ακόμα και για τα ένσημα που έχει «κολλήσει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Και όλα αυτά ειπώθηκαν μετά την ομιλία του υπουργού Υγείας, ο οποίος ήθελε να δώσει κάποιες απαντήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση για την άγρια κόντρα του υπουργού Επικρατείας με τον Πάνο Σκουρλέτη…

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Επειδή σας αρέσουν τα sms να σας θυμίσω τα sms που έστελνε ο εργολάβος Καλογρίτσας σε υπουργό της δικής σας κυβέρνησης αποκαλώντας τον «καμάρι» και «λεβέντη μου». Αυτά δεν σας ενοχλούν;».

Πάνος Σκουρλέτης: Δεν περίμενα να υπερασπιστείτε τον κ. Φουρθιώτη. Είστε αδικαιολόγητοι . Αδιόρθωτοι. Είστε ικανοί να μην στηρίζετε το σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο…

Ο κ. Σκουρλέτης θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι υπερασπίζεται τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη και την ίδια ώρα αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Θάνος Πλεύρης: Σταματήστε τη λάσπη. Έχετε κάτι να μου πείτε για τον Φουρθιώτη…

Πάνος Σκουρλέτης: Είστε υποστηρικτής του υπόδικου; Ντροπή

Θάνος Πλεύρης: Είπατε ψευδέστατα ότι μου παρέχει υπηρεσίες ο Φουρθιώτης. Αναφερθήκατε στον πρωθυπουργό ως ανεπάγγελτο. Εσείς, που έχετε αρχηγό που δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τι δουλειά έκανε ο Τσίπρας. Ζείτε όλοι από τον ήλιο του κ. Τσίπρα, αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εργαστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό.

Πάνος Σκουρλέτης: Εγώ στην ζωή μου έζησα με την δική μου δουλειά. Αφήστε την λάσπη. Αν θέλετε να συγκινούμε τα ένσημά μας.

Θάνος Πλεύρης: Yπερασπίζομαι και την δική μου εργασία και του πρωθυπουργού. Εσείς υπερασπιστήκατε μόνο τη δική σας. Για σηκωθείτε να πείτε για την εργασία του κ. Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας ο οποίος δέχθηκε κριτική για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας ανέφερε πως οφείλονται στην ηλικία, τα ποσοστά εμβολιασμού και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και στα τρία αυτά επίπεδα. Ο Θάνος Πλεύρης επέκρινε δε, με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη ρητορική Πολάκη δεν βοήθησε στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις