Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρόταση μομφής – Σακοράφα σε Φίλη: «Σταματήστε τους θεατρινισμούς»

Πρόταση μομφής – Σακοράφα σε Φίλη: «Σταματήστε τους θεατρινισμούς»

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα (30.01.2022) η συζήτηση στην Βουλή, επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη (27.01.2022) η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εντάσεις αυτές τις μέρες φυσικά δεν έχουν λείψει από την Ολομέλεια, αφού δεν είναι λίγες φορές που έχει ξεπεραστεί το χρονικό όριο των ομιλιών ή οι έντονες στιχομυθίες μεταξύ βουλευτών. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σίγουρα αποτελεί η έντονη λογομαχία που είχε η προεδρεύουσα της Βουλής Σοφία Σακοράφα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Φίλη. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο Θάνος Πλεύρης υπερέβη το χρονικό όριο που του είχε δοθεί για να τοποθετηθεί επί της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, για μεροληψία υπέρ του υπουργού Υγείας, με την προεδρεύουσα της Βουλής να απαντά δε ιδιαίτερα έντονο ύφος. «Ειδικά όταν θα απευθύνεστε σε εμένα, να προσέχετε πώς εκφράζεστε», είπε χαρακτηριστικά η προεδρεύουσα στην Βουλή, απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Κάντε μου τη χάρη» και «σταματήστε τους θεατρινισμούς», σημείωσε επίσης η Σοφία Σακοράφα, ενώ αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη. Όταν μάλιστα ο Νίκος Φίλης επέμεινε, η προεδρεύουσα της Βουλής αναφέρθηκε σε πολλές παραβάσεις των χρονικών ορίων από τη μεριά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις