Πολιτική

Πρόθεση για πρόταση μομφής κατά Κοτζιά από τη Νέα Δημοκρατία

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξετάζει η Νέα Δημοκρατία. Αφορμή η συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλα τα ενδεχόμενα για το πως θα αντιδράσει μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πως υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια για να ονομαστεί η ΠΓΔΜ “Βόρεια Μακεδονία” εξετάζει η Νέα Δημοκρατία. Ανάμεσα σε αυτά και η πρόταση μομφής.

[read4more]

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς εξετάζουν το σενάριο, όταν θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή, να κατατεθεί πρόταση μομφής όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να “εγκλωβίσει” επί της ουσίας, τον Πάνο Καμμένο. Από τη πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως έκανε και στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για την υπογραφή συμφωνίας με την ΠΓΔΜ εξαιτίας του Πάνου Καμμένου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισε και την Τρίτη (12,06.2018) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα ψηφίσει συμφωνία για όνομα με το συνθετικό “Μακεδονία”. Ξεκαθάρισε, επίσης, όμως, ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Τα δυο σενάρια για την πρόταση μομφής

Για την ώρα υπάρχουν δυο σενάρια για το πότε ενδεχομένως να κατατεθεί η πρόταση μορφής από τη Νέα Δημοκρατία.

Αν η πρόταση μομφής κατατεθεί σήμερα ή αύριο (σ.σ. όταν αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης), τότε αυτομάτως θα σταματήσει η διαδικασία συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Το δεύτερο σενάριο είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή (15.06.2018) όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής διαρκεί έως τρεις μέρες και λήγει με ψηφοφορία.

Να γίνει ψηφοφορία στη Βουλή πριν από την ψήφιση της συμφωνίας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, ζήτησε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Νέα Δημοκρατία: Δεν γίνεται κυβέρνηση αλα καρτ

Το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία είχε αφήσει ανοιχτό νωρίτερα η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η Μαρία Σπυράκη είπε “κάθε πράγμα στον καιρό του” όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής. Επιτέθηκε ωστόσο στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπογράψει μια εθνικής σημασίας συμφωνία με τα Σκόπια, τονίζοντας σε ότι αφορά στη στάση του Πάνου Καμμένου πως “δεν μπορούμε να κυβερνούμε αλά καρτ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean για την επένδυση «μαμούθ» 1,35 δισ. ευρώ 
«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κορέας για να χτίσουν μαζί ένα πιο ασφαλές και ευημερούμενο μέλλον» τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αθήνα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Εμφύλιος στη Νέα Αριστερά για τα μάτια του Τσίπρα: Όσοι πάρουν την απόφαση να μας διασπάσουν θα κριθούν αυστηρά
«Η απόφαση δεν έρχεται ως αποτέλεσμα επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση και τη δημιουργία της ΕΛΑΣ» σημειώνουν κύκλοι της Πατησίων
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης 42