Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πρωθυπουργός για αύξηση βασικού μισθού: Θα γίνουν κι άλλα βήματα – Για «πολιτική απάτη Μητσοτάκη» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωθυπουργός για αύξηση βασικού μισθού: Θα γίνουν  κι άλλα βήματα – Για «πολιτική απάτη Μητσοτάκη» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα (31.05.2022) πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ. «Ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που μένουν να γίνουν  και θα γίνουν για την ανακούφιση των εργαζομένων», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση στα social media.

Από την Τρίτη (31.05.2022) που πιστώνονται οι μισθοί του Μαΐου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, θα φανεί η αύξηση του βασικού μισθού κατά 50 ευρώ, στα 713.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook, σημειώνοντας ότι θα γίνουν κι άλλα βήματα για την «ανακούφιση των εργαζόμενων».

«Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για μία αύξηση 10% της κατώτατης αμοιβής, που αποτελεί έναν ακόμη μισθό τον χρόνο. Ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που μένουν να γίνουν – και θα γίνουν – για την ανακούφιση των εργαζομένων και ιδίως των πιο αδύναμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.  

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

 

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη και αύξηση κατώτατου μισθού

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι όσοι αμείβονται με τον βασικό μισθό έχουν απώλεια και όχι όφελος στην αγοραστική τους δύναμη.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει τα εξής: «Απώλεια 18% της αγοραστικής δύναμης όσων αμείβονται με τον βασικό δείχνουν τα στοιχεία. (έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τον Απρίλιο).

Ο κ. Μητσοτάκης όμως ως καλός απατεώνας πανηγυρίζει. Πανηγυρίζει που η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με τον βασικό μισθό.

Πανηγυρίζει που ψήφισε τα απλήρωτα 10ωρα και την «αμοιβή» με ρεπό αφού πρώτα διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. με βασικό μισθό χαμηλότερο από το 2010 και ταυτόχρονα στην πέμπτη χειρότερη θέση στην προστασία των εργαζόμενων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη της κοινωνίας.

Δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς!».

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Εδώ και τώρα πολιτικές στήριξης των πλέον ευάλωτων

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε: «H Κυβέρνηση επαίρεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κλείνοντας τα μάτια στη ζοφερή μεγάλη εικόνα. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει ουσιαστικά εξανεμιστεί, μπροστά στη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, που τρέχει ήδη με ρυθμούς 1995, ολοένα ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Η διεύρυνση των ανισοτήτων δεν ανακόπτεται με ημίμετρα, αλλά με πολιτικές στήριξης των πλέον ευάλωτων. Με πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.

Λύσεις υπάρχουν.

Αρκεί να υπάρχει και η αναγκαία πολιτική βούληση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις