Πολιτική

Πρωθυπουργός από τα ίδια – Ανασχηματισμός από τα ίδια

Στην ιστορία της μεταπολίτευσης όλοι οι ανασχηματισμοί είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: κανένας πρωθυπουργός ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στους πολίτες το σκεπτικό του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όταν για παράδειγμα μια εταιρεία αποφασίζει να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, πριν την τοποθέτηση του κάθε μέλους υπάρχει μια εισήγηση που εξηγεί γιατί τοποθετείται σε αυτή την θέση.

Σε επίπεδο ελληνικών κυβερνήσεων ο πρωθυπουργός ποτέ μα ποτέ δεν εξήγησε γιατί το κάνει και γιατί τοποθετεί όπως τοποθετεί σε κάθε υπουργείο τα στελέχη του.

Ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε τα βήματα των προκατόχων του. Ως άρχοντας απόλυτα και απόλυτα κακομαθημένος  επέλεξε μετά από πολλές σκέψεις τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς αλλά δεν μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις αυτές.

Τι σκοπεύει δηλαδή να κάνει από εδώ και πέρα. Γιατί κανείς δεν πρέπει να αγνοεί ότι ο πρωθυπουργός τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές του δεσμεύσεις είχε μιλήσει για μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Και σήμερα, λίγες ώρες μετά την αλλαγή αυτού του σχήματος η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου βρίσκεται με 48 υπουργούς και υφυπουργούς!

Τι μπορεί να είναι αυτό που τον ώθησε να συστήσει μια τόσο πολυπληθή κυβερνητική ομάδα.

Η εικόνα του πρωθυπουργού που είναι κλεισμένος στο γραφείο του με τις ώρες, αποφασίζει και στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μια λίστα ανά χείρας αραδιάζει ονόματα δεν αφορά τους πολίτες.

Στην σημερινή εποχή ειναι εικόνα από τα παλιά, μέρος της νοοτροπίας διακυβέρνησης που μας έφτασε ως εδώ.

Κι έτσι, αφού ο πρωθυπουργός δεν μιλά, αρχίζουν οι εικασίες ή η σπέκουλα. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν από τα παραπολιτικά, από τις τελετές παράδοσης – παραλαβής, ή τις ακριτομύθειες να καταλάβουν τι σκέφτεται ο πρωθυπουργός.

Και αρχίζουν τα σενάρια, ευπώλητα και ευφάνταστα. Ετσι, η πολιτική γίνεται κουτσομπολιό και βγαίνει έξω από την ζωή μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
183