Πολιτική

Παυλόπουλος: Πρώτη αντίδραση για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση “σφάζονται” για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη όσον αφορά τις θέσεις του προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ». Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση επέλεξε για τις κορυφαίες θέσεις της ελληνικής δικαιοσύνης την κ. Ειρήνη Καλού και κ. Δήμητρη Κοκοτίνη. Από την επονομαζόμενη «καθήμενη» Δικαιοσύνη προέρχονται τόσο η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού όσο και η νέα Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δήμητρα Κοκοτίνη. Είναι και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί και έφεραν μέχρι τώρα τον βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Η Ειρήνη Καλού, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ισοψήφησε με 15 ψήφους με την Αρεοπαγίτη, Διονυσία Μπιτζούνη ενώ τρίτη με 13 ψήφους αναδείχθηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως ο διορισμός προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι αντισυνταγματικός και πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοράη, μια αναμέτρηση το φθινόπωρο θα μπορούσε να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση ενώ τα νέα πολιτικά σχήματα δεν θα έχουν ακόμη προλάβει να οργανωθούν
Εκλογές
Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο οι αγροτικές ενισχύσεις και η αντιμετώπιση των επιζωοτιών
Εξετάστηκαν οι νέες καταβολές, η επιδότηση τιμολογίων λιπασμάτων και τα μέτρα βιοασφάλειας για ευλογιά αιγοπροβάτων και αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
Μητσοτάκης, σύσκεψη στο Μαξίμου