Σάββατο, 2 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Ολοκληρωτική συμφωνία για τον “νέο νόμο Κατσέλη”

Πρώτη κατοικία: Ολοκληρωτική συμφωνία για τον “νέο νόμο Κατσέλη”

Συμφωνήθηκαν και τελευταίες λεπτομέρειες για τον νέο “νόμο Κατσέλη”.
Σύντομα στην Βουλή το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Επόμενος… σταθμός η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ολοκληρώθηκε το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, μετά την συνάντηση που είχαν στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος, με τις… άλλες διαφωνίες να παραμένουν.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη, για το σχέδιο που θα αφορά την πρώτη κατοικία.

Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνιζαν επίσης πως «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».

Τι προβλέπει

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο πλαίσιο θα προστατεύει όσους έχουν λάβει δάνειο έως 130.000 ευρώ, και η αντικειμενική αξία του σπιτιού τους δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Όσοι οφειλέτες βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία τους.

Και εκεί όμως θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις